Левски постигна четвърта поредна победа без допуснат гол в първенството, след като победи с 2:0 като гост Ботев Враца в мач от 8-ия кръг.

Попаденията за "сините" отбелязаха Андриан Краев в 81-ата минута и резервата Илиян Стефанов (83‘), който се разписа след асистенция на Ивелин Попов. Така Попето направи второ голово подаване във втория си мач за родния клуб в шампионата.

Между головете домакините останаха с човек по-малко, след като в 42-ата минута Сантяго Монтоя беше изгонен от игра за втори жълт картон. В 88-ата минута и Сонко Сундберг беше изгонен с директен червен картон, даден след намесата на ВАР и ще пропусне сблъсъка с Лудогорец за Суперкупата на 1 септември

Успехът на Левски можеше и да е доста по-изразителен, ако не бяха многобройните пропуски пред вратата на Красимир Костов.

Хората на Станимир Стоилов събраха 12 точки от 5 мача, докато Ботев Враца остава със 7 пункта и заема 12-та позиция. В следващия кръг Левски приема Арда Кърджали, докато "зелените" гостуват на Пирин в Благоевград.


"Сините" започнаха силно мача, като още в третата минута Георги Миланов стреля от границата на наказателното поле, но прати топката в аут.

В 13-ата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле на врачани и Сонко Сундберг стреля с глава, но Костов спаси.

Левски продължи да е по-активният тим на терена, но не успя да създаде голови шансове до 30-ата минута. В 31-ата "сините" поведоха чрез Андриан Краев, който засече с глава центриране от корнер на Филип Кръстев.

В 33-ата минута Уелтън проби опасно по лявото крило и стреля към далечния ъгъл, но встрани от целта.

Десет минути по-късно Ботев остана с човек по-малко след втори жълт картон Сантяго Монтоя. От последвалия пряк свободен удар Георги Миланов стреля в аут.

В 53-ата минута Георги Миланов центрира към Филип Кръстев, който стреля с глава, Красимир Костов спаси, след което Уелтън опита добавка, но неточно.

В 66-ата минута Мирослав Маринов получи пас от Диего Фераресо и стреля от дистанция, а топката премина много близо до вратата на Пламен Андреев.

Четири минути по-късно Цунами проби добре отляво и опита да намери свой съотборник, но Меси Биатумусока се намеси решително и изби в корнер.

В 72-ата минута Филип Кръстев центрира от пряк свободен удар, Краси Костов не се намеси добре и Роналдо опита добавка, но топката бе избита в ъглов удар. След изпълнението му Филип Кръстев шутира опасно от воле, но не бе точен.

Численото равенство бе възстановено в 89-ата минута, когато Ноа Сонко Сундберг бе изгонен.

Ботев Враца - Левски 0:2 

Голмайстори: 0:1 Краев (31), 0:2 Стефанов (83)

Ботев: Красимир Костов, Браян Мендоса, Мартин Атанасов, Дарнел Меси, Диего Фераресо, Стефан Гаврилов, Сантиаго Монтоя, Йохан Валбуена, Петър Кепов, Даниел Генов, Венцислав Христов (64-Маринов)
Треньор: Росен Кирилов

Левски: Пламен Андреев, Жереми Петрис, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев (90-Митков), Георги Миланов (74-И. Попов), Роналдо (90-Ван дер Каап), Уелтън, Билал Бари (64-Стефанов)
Треньор: Станимир Стоилов

Враца, ст.: "Христо Ботев"
Съдия: Георги Гинчев
Жълти картони: Монтоя, Мендоса, Меси (Ботев); Бари, Кръстев (Левски)
Червени картони: Монтоя 42' (Ботев); Сундберг 88' (Левски)

Снимка: Lap.bg