От такава загуба не боли – това е преобладаващото мнение сред феновете за Левски. Публиката спретна страхотно шоу на стадиона. Видя и добра игра от сините, особено през първото полувреме. Нахъса се, че любимците им могат да вървят рамо до рамо с Лудогорец в първенството и дори се размечта, че през лятото ще бъде празнувана титла. 

Но морето привърженици по трибуните ги напусна вместо в екстаз и радостни възгласи някак унило. Да, направиха си кеф, но той не бе пълен. И всичкото това, защото… за втори пореден път в турнирен двубой Станимир Стоилов се яви неподготвен само по един въпрос от конспекта. Интересното е, че той сякаш си поигра със съдбата ден преди сблъсъка с Лудогорец за Суперкупата. 

„Дузпите не се оказаха силна страна в нашите действия. Доста наказателни удари пропуснахме. Не смятам да им обръщаме кой знае какво внимание, но трябва да се подобряваме в този аспект. Като се огледам, няма кой да изпълнява дузпи в нашия отбор. Това е грешка и на нас треньорите. Надявам се мачът да не стига дотам, защото не сме силни там, не сме ги тренирали“, заяви Мъри. Същият човек, който до около 60-ата минута изнасяше лекция на колегата си Анте Шимунджа, който изглеждаше като сащисан край тъчлинията.

А защо Стоилов и Левски не бяха подготвени по последния въпрос от конспекта, както бе и срещу малтийците преди 20-ина дни? „Дузпите“ са част от играта, а в правилника пише, че с тях се решават елиминации и битки за трофеи. Сините обаче го караха малко несериозно и също толкова несериозно се провалиха и двата пъти, пише "Тема спорт".

Да, „тенекиите“ никога не са били най-важни в историята на Левски, особено пък Суперкупа, но пък след болката с Хамрун феновете заслужаваха и знаков успех. Защото със сигурност в четвъртък вечер са се почувствали като задоволени от основното ястие, но изпуснали по левашки начин десерта да им падне от чиниите.