Левски отново изигра силен мач, но не спечели, след като завърши 0:0 с ЦСКА 1948 в една от най-интересните срещи от 16-ия кръг на efbet Лига.

Сблъсъкът на "Герена" беше напечен и двата отбора имаха своите шансове да стигнат до успеха. Но "сините" създадоха по-опасните положения, уцелиха греда, а Даниел Наумов се представи на висота и спаси всичко възможно.

Така за първи път от година Левски не печели в четири поредни мача в първенството и нуждата от изявен голаджия става все по-голяма.

В класирането 26-кратният шампион на България се намира на 6-то място с 27 точки от 14 мача, докато ЦСКА 1948 е на 3-та позиция с 32 пункта, но от 16 срещи.

Левски ще се опита да прекъсне черната си серия следващия кръг, когато на Черно море в отложен двубой, а в края на седмицата има още една визита във Варна, но този път на Спартак. За ЦСКА 1948 предстои домакинство на Пирин.


Станимир Стоилов направи една промяна от мача с Локомотив Пловдив в предния кръг. Контузеният Ивелин Попов отстъпи мястото си на Илиян Стефанов, който действа на върха на атаката. Зад него бяха поставени Уелтън и Роналдо по двата фланга и Георги Миланов в ролята на плеймейкър. 

Любослав Пенев направи четири промени от равенството 1:1 със Славия. Ангел Лясков, Карлос Охене, Радослав Кирилов и Евгений Сердюк смениха съответно Стив Фуртадо, Ангел Бастунов, Енрике Рафаел и Парвиджон Умарбаев

Левски търсеше задължителна победа, след като преди това не успя последователно да надделее над Славия (1:2), Септември София (0:0) и Локомотив Пловдив (1:1). Това отдалечи 26-кратния шампион на България от лидерската позиция и хората на Станимир Стоилов се нуждаеха от успех, за да не задълбочат кризата си откъм резултати.

В 1-ия кръг на първенството ЦСКА 1948 победи Левски с 1:0 в Бистрица с човек по-малко и даде заявка за силен сезон. И сега, няколко месеца по-късно, "червените" влязоха във втория си мач срещу "сините" от позицията на 3-то място в класирането. Освен това футболистите на Любослав Пенев не бяха губили от 9 септември, когато отстъпиха с 0:2 от Ботев в Пловдив и добрата им серия продължи и след гостуването на "Герена".  

Срещата започна на високо темпо, като "сините" опитаха да вземат инициативата в срещата. След 10 минути играта бе спряна, след като Елитон влезе грубо в десния глезен на Илиян Стефанов и се наложи намеса на медицинския щаб, след което халфът на Левски напусна контузен.

В 25-ата минута играчите на Станимир Стоилов стигнаха до шанс за гол, като Георги Миланов стреля от дъгата на наказателното поле. Топката мина покрай левия страничен стълб на вратата, пазена от Даниел Наумов.

Малко след изтичането на половин час игра Филип Кръстев пробва мерника си отдалеч, но Елитон блокира удара му. Следващите минути бяха по-силни за Левски. В 35-ата Пламен Андреев успя да улови една центрирана топка от Георги Русев след пряк свободен удар. Две минути по-късно колегата му на другата врата Наумов улови спокойно изстреляната от Миланов топка.

Минута преди края на редовното време на първата част Русев центрира от ъглов удар. В наказателното поле Елитон стреля силно с глава, но Андреев плонжира и спаси. При следващия корнер той боксира топката, но я прати към Евгений Сердюк, който си спря топката на гърди и стреля, но капитанът на "сините" спаси.

Левски отвърна със силен шут на Миланов, но Наумов се намеси. До края на първата част не се стигна до повече опасни положения и двата отбора се прибраха на почивка при резултат 0:0.

Десет минути след началото на второто полувреме Андриан Краев получи жълт картон, който е пети за него и така той ще пропусне гостуването на Черно море. В 62-ата минута Филип Кръстев стреля силно от дистанция, Наумов не мръдна, но топката рикошира в десния страничен стълб.

Три минути по-късно Левски пропусна нов шанс, след като удар на Роналдо от по-малко от 10 метра бе блокиран от защитник на ЦСКА 1948, а при добавката Миланов стреля опасно, но след рикошет топката напусна очертанията на терена.

В 74-ата минута Кръстев центрира много добре от ъглов удар и в наказателното поле Цунами стреля с глава, но прати топката над вратата на Даниел Наумов. Малко по-късно пък удар на Краев бе неточен.

Десет минути след това шут на Чочев от дистанция бе отразен от Анреев. "Сините" упражниха натиск до края, но до гол не се стигна.

Левски - ЦСКА 1948 0:0

Левски: 1. Пламен Андреев (к), 2. Жереми Петрис, 6. Вендерсон Цунами, 7. Георги Миланов, 8. Андриан Краев, 14. Илиян Стефанов (21-Марин Петков), 17. Уелтън (89-Рупанов), 18. Роналдо , 23. Ноа Сонко Сундберг, 30. Филип Кръстев (72-Шеху), 33. Хосе Кордоба;
Треньор: Станимир Стоилов

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов (к), 2. Джонатан, 87. Симеон Петров, 14. Елитон Джордж , 4. Ангел Лясков, 18. Ивайло Чочев, 6. Карлос Охене, 58. Октавио (67-Умарбаев), 10. Георги Русев, 25. Евгений Сердюк (59-Ал. Колев), 99. Радослав Кирилов;
Треньор: Любослав Пенев

София, ст.: "Георги Аспарухов"
Съдия: Георги Гинчев
Жълти картони: Краев, Миланов (Левски); Елитон, Петров, Кирилов, Умарбаев (ЦСКА 1948)