Треньорът на Левски Станимир Стоилов остана доволен от показаното от своите футболисти през първото полувреме в проверката срещу Рига, спечелена с 2:0. През втората част метеорологичните условия не позволиха на двата тима да играят на максимума си.

„Общо взето съм доволен от представянето на отбора, най-вече през първото полувреме, когато условията за играха бяха добри. Отборът показа нужното желание за игра, нужната амбиция, динамика и комбинативност. Проблемите, които видях, отново са в завършващия удар и завършващото подаване. Ако бяхме по-уверени в точно тези два елемента, може би резултатът щеше много да набъбне още през първото полувреме. Това са неща, които можем да подобряваме само с работа и тренировки“, започна Стоилов.

„През второто полувреме се наруши най-вече красотата на играта заради дъжда, който ни изненада в интерес на истината. Имаше отново битка, отново стана добър мач. Благодаря на Рига, че уважиха допълнителния мач. Сериозен отбор с добри футболисти. Левски има нужда да играе срещу такива съперници. Не мога да давам оценки още. Да кажем, че подготовката е перфектна или лоша, ще е несериозно, ще видим по време на шампионата. Остава да добавим малко майсторство. Всеки трябва да защитава позицията си на терена. Феновете уважават всички футболисти. Те ще получат нужната подкрепа. Всеки ще има своите трудни моменти. Дай Боже, Рикардиньо да бележи и в първенството“, продължи Мъри, цитиран от Тема спорт.

„Старата травма на Жереми Петрис не е излекувана. Не можаха и във Франция да го открият. Сега установихме проблема. Надяваме се да се завърне в игра до две-три седмици. Келиан ван дер Каап също има травма. Имаме проблеми основно в линията на защитата. Ще се справим с малкия брой играчи. В нашия си икономичен стил ще имаме конкуренция“, завърши Станимир Стоилов.

Снимка: Lap.bg