Бразилският нападател Рикардиньо ще започне като титуляр в първия официален мач за Левски за 2023 година, пише Тема спорт. 21-годишният футболист дойде на „Герена“ през зимата и подписа договор за три години. Той ще стартира от първата минута срещу Черно море на стадион „Ивайло“.

Съществува вариант Рикардиньо да остане на пейката, а причината е, че не е играл в такива метеорологични условия, които се очакват във Велико Търново в събота. Станимир Стоилов в момента гради стратегията си в нападение около бразилеца и постоянно говори с него дали свиква със заледените терени в България. Той трябва да внимава как стъпва на тревното покритие, тъй като не е свикнал да играе при подобни условия. След прибирането си от лагера в Дубай сините се готвят при тежко време за провеждането на нормален тренировъчен процес, а Рикардиньо веднага побърза да публикува снимки в социалните мрежи от пристигането в снежна София.

Бразилецът приема студеното време с усмивка, но ще видим как ще се включи в игра при тези условия. При положение, че остане на резервната скамейка, то Мъри ще заложи на Ивелин Попов или Илиян Стефанов за върха на атаката. Малко вероятно е Попето да започне в тази зона, а ще бъде използван в силната му позиция в ролята на плеймейкър. За момента е ясно, че в средата на терена срещу Черно море ще стартират Филип Кръстев и Асен Чандъров. Новото попълнение на сините ще заеме мястото на Андриан Краев, който е наказан за първите два мача на отбора през пролетта.

21-годишният Рикардиньо остави добри впечатления в контролите на сините. Той вкара четири попадения в проверките в Дубай – реализира по два гола във вратата на ФК Рига при победите с 3:2 и 2:0 в емирството. Бразилецът пресира дълбоко съперниковата защита и показа, че умее отлично да се пласира в наказателното поле.