Президентът на Славия Венцеслав Стефанов нарече Левски и ЦСКА подобия на Лудогорец.

"За мене нито Левски, е онзи Левски, който трябва, нито ЦСКА. Помня Левски от поколението на Гунди, на Соколето, на Сашо Костов. Помня и след това Левски на Борислав Михайлов, Наско Сираков, Емил Спасов. Сега и двата отбора копират неуспешно Лудогорец. Събират футболисти от кол и въже и после ги правим национални герои".

"Ако си искаме отново славна България, трябва да си гледаме нашето стадо. Имаме безкрайно талантливи деца. За 28 години в управлението на Славия съм го минал същия път с привличането на легионери, като много хора са ме убеждавали как ще изкараме големи пари. Но си давам сметка колко много таланти сме пропилели. Апелирам към колегите си да се ограничи до минимум привличането на чужденци", каза той.

В младите момчета в школата на Славия са щастливи да работят и играят за този клуб. Той вижда всеки ден как те влагат цялото си сърце и децата са наясно, че ще осъществят мечтите си. И дори и да не станат големи футболисти, ще се научат на уважение, труд и борбеност в живота. За малките в бялата школа пример е Мартин Георгиев. Роденият през 2005-а година централен защитник миналата година направи зашеметяваща стъпка – премина в един от най-популярните клубове в света  Барселона. Стефанов поддържа непрекъснат контакт с младока и е доволен как се адаптира в школата на клуба от Каталония. Той припомни как в дебюта си в Първа лига Георгиев е трябвало да играе персонално срещу зведздата на Лудогорец Бърнард Текпетей и се е справил отлично. Дори ганайското крило в яда си е ударил юношеския национал, който бил изгонен несправедливо от съдията.

Попитан какви цели е поставил пред отбора, той каза: "Не съм поставил конкретна цел. Но футболистите и треньорите много добре знаят какво искам от тях – да играят добър футбол, да играят за победа, да дават всичко от себе си, без значение дали срещу Лудогорец или срещу Спартак (Варна). Искам битка. Ако не бяхме ограбени в два мача през есента – срещу Арда и срещу ЦСКА, щяхме да имаме 6 точки повече и да сме трети".

Той добави, че не разбира и клубната политика като цяло на Левски. И коментира думите на старши треньора им Станимир Стоилов, че Левски няма да продава най-добрите си играчи, защото така няма как да се надгради като отбор на терена.

"Уважавам Станимир Стоилов, но има резон в думите му, само ако Левски беше на мястото на Лудогорец, вероятно можеше да си позволи всичко. Но когато си на изкуствено дишане и дължиш десетки милиони, аз лично не бих отишъл нито на подготовка в Дубай, нито бих спрял какъвто и да е трансфер. Говорят за надграждане, а продадоха най-добрия си футболист – Георги Миланов", допълни членът на Изпълнителния комитет на БФС.

Нгуена лети днес за Турция, за да премине медицински тестове в латвийския отбор и веднага след това сделката ще бъде обявена официално и от ФК Рига.

"Имахме и друг вариант, който дори беше първи във времето. Но се забавиха тези хора, а в същото време ФК Рига бяха убедени. Сигурен съм, че той ще се изяви по най-добрия начин и в новия си отбор. С тази продажба се дава шанс на треньорите да вкара някои от младите, които ме убедиха в последната контрола, че имат огромна бъдеще. Мисля, че и треньорът е убеден", каза още Стефанов.

"В България се раждат таланти. Само така Славия ще върви нагоре, само така ще се създават кадри за националния отбор. Иначе какво става? Взимаме някакви чужденци, които си тръгват след края на договора. Както казваше баба ми: търчи-лъжи. Ние в ръководството на Славия твърдо сме решили да следваме политиката на налагане на млади българи и ще я следваме", допълни президентът на "белите".

Снимка: Lap.bg