Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков, главният акционер в генералния спонсор Palms Bet – Мило Борисов и изпълнителният директор на компанията Лъчезар Петров готвят съвместна пресконференция, пише Тема спорт. Тя ще бъде организирана в следващите десет дни и на нея тримата ще дадат отговори какво ще бъде бъдещето на клуба.

На 13 февруари стана ясно, че сделка за смяна на собствеността между Левски и „Спорт Рипъблик“ няма да се осъществи. През миналата седмица Наско Сираков на два пъти се срещна с Мило Борисов, за да обсъдят следващите стъпки за гарантиране на бъдещето на сините. Легендата на Левски посети и Националната агенция по приходите, обсъждайки ново споразумение за погасяване на дълговете на клуба към държавата. Такова се очкава да има в близките дни. Сираков ще направи още срещи с отговорните фактори в Palms Bet и НАП, след което ще се организира пресконференция, за да се съобщи какъв оттук нататък ще бъде планът за Левски.

Занапред, както на няколко пъти се изразяваше Станимир Стоилов, клубът ще продължава да бъде в икономичен режим. Левски има огромни дългове, като най-належащите плащания са именно към НАП, те са около 11 милиона лева. Феновете продължават да се питат накъде ще тръгне клуба и скоро се очаква да им бъде даден необходимия отговор. „За пореден път призовавам цялата огромна левскарска общност да бъде по-обединена, така както само тя може, и да подкрепя безрезервно любимия си Левски. Ще успеем, скъпи левскари! Ще се справим с многобройните препятствия и ще възкрасим нашата светиня Левски! Левски е вечен!“, гласеше съобщението на Сираков след пропадналата сделка със „Спорт Рипъблик“. За момента сините все още не е ясно дали клубът ще прибегне до разпродажба на футболисти, тъй като в много малко страни трансферният прозорец все още е отворен.

Снимка: Lap.bg