Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков коментира провалената сделка с "Юнайтед груп".

"Бях изненадан от провала на сделката със "Спорт Републик". Още след финала за Купата изпратиха писма за намерението си. Проведох разговори с представители на "Юнайтед груп", исках да ги привлека като спонсор. Благодарение на успехите, изявиха намерението за придобиване на акциите на клуба. Аз и Станимир Стоилов решихме, че ще се държим сякаш "Юнайтед груп" никога не са се появявали. Прозряхме една простичка истина, че ако влязат в клуба, тогава грижата не е наша и мисията ни ще бъде изпълнена". 

"Тогава, нашата мисия Левски да бъде изваден от блатото, щеше да е изпълнена. Решихме да се държим сякаш ги няма, впрегнахме нашите знания, той като човек, който може да изгражда футболисти, аз като изпълнителен директор, осигурихме тези преговори. Остана само подпис. Успях да убедя Мъри, а той не е глупав човек, че това е единственият начин Левски да е горд, както обича да се изразява".

"През януари представител на "Юнайтед груп" увери НАП, че влизат в клуба и ще изплатят част от главницата. Тя стана приблизително 7 милиона. Това, което знаете вие за "Юнайтед груп", това знам и аз. Техните висши ръководства и най-вече господин Шолак подходиха лековато и с неуважение към нашия клуб. Левски трябва да буди респект", заяви той относно провалените преговори за сделката с "Юнайтед груп".

Снимка: Lap.bg