Спортно-техническият щаб на Левски обяви цел пред футболистите до края на сезона – третото място. То ще гарантира на сините участие в евротурнирите, без да се правят тънки сметки с четвъртата позиция за евентуален бараж със седмия и изчакване да се види кой ще спечели Купата на България.

До финалния мач на първенството остават 12 двубоя – седем от редовния сезон и още пет от плейофната фаза в първата шестица, като се смята, че сините ще бъде част от тази група. Това означава, че в този период може да бъдат спечелени максимум 36 точки. В момента разликата от шестия Левски до третия ФК ЦСКА 1948 Сф е седем.

Това не е толкова много, за да не може да се навакса, смятат на “Герена”. До края на редовния сезон на тима на Станимир Стоилов остават мачове с Арда, Локо Сф, ЦСКА, Берое, Ботев Пд, Септември Сф и Локо Пд. От своя страна воденият от Тодор Янчев отбор ще срещне Берое, Ботев Пд, Септември Сф, Локо Пд, Черно море, Спартак Вн и Славия. Шансът пред Левски е отворен и след загубата на ФК ЦСКА 1948 Сф от ЦСКА в последния кръг.

Предстоят мачове, в които тимът, играещ домакинските си мачове в Бистрица може да губи точки, а двете поредни победи на сините дават поводи за оптимизъм за увеличаване на тази серия. В плейофната фаза предстоят и преки двубои, а Левски показа през този сезон, че играе силно срещу водещите отбори в първенството.

„Футболистите са тук да играят. Всичко им е наред и трябва да мислят само за футбол и да се представят още по-добре. Сега ще има пауза, а това е много важно за нас. Тренираме всеки ден да ставаме по-добри. Ако се натрупат поредица победи нормално е футболното самочувствие на играчите да се увеличи и оттам да дойде по-голямата увереност“, заяви Стоилов преди дни.