Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде интервю за БНР, в което коментира темите със своя отбор, с националния отбор и състоянието на българския футбол.

За Левски и състоянието на тима.

Добре е, че направихме няколко поредни победи, въпреки че това не трябва да е критерият. Да, бяха добри мачове за отбора като победа. Според мен ние имаме още къде да се развиваме, да играем по добре, за да стигнем до максималното ниво, което притежават тези играчи и този отбор.Така че победите са най-вече за увереност. Резултатът не трябва да служи за заблуда, а през тези три седмици пауза, даже и баба Ванга не може да каже как ще стартираме.

Сега играем примерно след 21 дни един мач, имам още 10 дни до следващия мач направете сметка за какво става въпрос, никой не се вглежда в проблемите. 

На мача специално с Лудогорец ми хареса донякъде динамиката. Имахме някакво ниво, но такива мачове трябва да се редуват през неделя или през 3- 4 дни, за да може наистина футболистите растат. Ако има повече мачове под високо натоварване като висока динамика, играчите ще качват своите качества. След като играеше 1 мач после по средно ниво и след това и 20 дни пауза вече това говори за не можем да натрупваме откъм работа, да натрупаме качество. На този етап не мога да кажа до колко минути Левски може да играе.

Въобще за селекция имаме някакви идеи, но много трудно с мисли вече за селекция, защото началото беше по лесно. Стигнахме до някакво ниво, което мислим, че тези финансови възможности можем да го подобрим. Оттук нататък трябва да се надгражда. За надграждане трябва доста по сериозно финансиране, така че ще се опитаме да направим селекция с възможностите, които имаме,става все по-трудно.

Аз лично смятам, че ако запазим целия отбор, и ако се добавят едно, две попълнения през лятото, този отбор може да се бори за първите две места, не само третото. На този етап доста точки сме далеч от евротурнирите като игра като поведение на терена. Смятам, че заслужаваме да бъдем в евротурнирите, но това не е достатъчно. 

Кой ще е шампион?

След като не е Левски, за мен е без значение кои шампион, нека които повече заслужават, който по успее да спечели повече точки. На този етап ясни са претендентите за титлата и който издържи, накрая ще спечели повече точки.И да допуска по малко грешки той ще бъде шампион.

Да, приятно е, когато феновете показват уважение. Естествено, никой в Левски никой не е получавал даром нищо, така че аз също сигурно съм свършил някоя работа, която да оставя хората доволно, но най вече, което е винаги съм работил в името и честно в името на Левски и съм поставял на първо място футболния клуб и Левски, а след това лични интереси или интереси на определени играчи. 

Какво може да го накара да си тръгне от Левски?

Ако привържениците се оттеглят от подкрепата и единството, която имаме по цяла България, това вече е сигурен знак, че нещо не е както трябва в моята работа.

По повод на различията между него и Сираков:

Вижте, аз винаги съм гледал в посока кое е добро за Левски, предполагам всички искаме това. Не искам да имам лични отношения, винаги сме гледали Левски да бъде добре. Сираков никога не е пречил на моята работа.Той винаги е давал възможност да се работи.

По повод на слуховете за оставка на Ивайло Ивков като изпълнителен директор:

Още един слух. Когато се случат някои неща, ще разберете моите реакции.Аз обикновено не обещавам нищо гласно и не казвам на глас, но просто се опитам с действията си да покажа какво мисля. Всичко, което имаше да казвам го казах за работа в клуба преди това.

По повод на предстоящото Общо събрание:

Нямам представа какво ще се случи, нито ме интересува,нито питам. Не мога да взимам решение на Общото събрание, нито съм човекът, който взима решенията на общото събрание. Най вече очаквам да влязат свежи пари, да покрием част от дълговете.

В коментар за националния тим:

Ами на всички ни се искаше България да спечели.За съжаление не се така случи, но причините са програма, начин на провеждане, условия за работа, стадиони и бази, първенства. Оттам трябва да се започне, за да можем да се огледаме после в националния отбор. Иначе смятам, че България има малко по- добри възможности от това, което показва специално на мача с Унгария, докато мачът с Черна гора горе-долу, общо взето беше равностоен.

Ако държавата не помогне, едва ли клубовете ще могат сами да се справят с подобряване на материалната си база. Не я притискаме. Държавата помага на всички, които са я притиснали. Както виждате, някъде със строят и стадиони. Както виждате, всякакви видове протести обикновено се решават с протести в полза на протестиращи. Флагманът на обединението трябва да бъде футболният съюз, футболната лига и всички да да участваме заедно, да направим едно футболно ядро и да притискаме всички. И ние няма да искаме нищо за нас самите ние ще искаме за спорта, за децата и за радостта на хората.