Напусналият Левски Станимир Стоилов не успя да сдържи емоциите си по време на дългата си пресконференция, на която обяви решението си да си тръгне от „Герена“. По време на брифинга досегашният треньор на „сините“ разясни надълго и нашироко причините за оттеглянето си.

 „Сигурно направих много грешки през този период, но след като резултатите на клуба са в нормален път, значи работата е била под някаква форма положителна. Най ми е тежко да нося бремето, че оставям хора от Сектор В, но се местя в Сектор А. Опитаха се най-близките ми хора да говорят с мен, да ме убедят. Аз виждам и не си затварям очите. Сутрин огледалото ми, за най-голямо нещастие, няма да мога да се гледам, ако не кажа истината.

Запазвам най-добри работни отношения и чувства със Сираков. В спортната част гледахме в една посока без никакви проблеми, но накрая се разминахме изключително в продължаването на работата. Ако клубът направи скок в развитието си, ще бъда най-големия му фен в това естество. Аз съм левскар. Има и възможности, и време. Дано няма лъжливи твърдения по мой адрес, защото ще ме принудят да отговарям. Моите отговори не са много добри. Ако са истински – ще ги поздравя, браво.

Левски никога не е затворена страница за мен. Дали съм ще съм фен, треньор, администратор, аз ще бъда в Левски. Един мой приятел ми каза, че  от погребението на Гунди не е виждал разплакани мъже на „Герена“. Сори, ама…Това е, благодаря“, обяви през сълзи Стоилов в края на пресконференцията си.