Бившият собственик на Левски Тодор Батков разказа за управлението си в клуба и коментира сегашните проблеми при "сините".

Собственикът на столичани в периода 2001-2015 г. смята, че всяка инициатива, която цели да помогне финансово на клуба е добра.

"Целта на бизнес клуба е да помогне при реализация на емисията. Преди около две седмици имаше събрание, на което се гласува емисия с номинал 3 млн. лева. Идеята е да се реализира тази емисия и събраните пари да погасят задължението към НАП. Доколкото знам сдружението "Левски на левскарите" има същата цел. Всяка инициатива, която ще допринесе за финансово подпомагане на клуба е добре дошла", заяви той в интервю за БНТ.

Тодор Батков си спомни за периода, в който даде част от акциите си на феновете на Левски.

"Не съжалявам, че преди 10 години дадох 10% от акциите си в клуба на феновете. Идеята беше добра. В някои отбори в Западна Европа има подобни обединения. Направих го с добро сърце и на добра воля. Надявах се да привлека повече хора, но за жалост инициативата не се получи. Започнаха акциите да се прехвърлят от едни на други", допълни той.

Бившият собственик на "сините" бе категоричен, че финансовото състояние на Левски е много тревожно, но все пак не е фатално.

"Финансовото състояние на Левски е много тревожно, но не е фатално. Левски е в сърцата на половината българи, така че ако успее да се стигне до сърцата на повече хора проблемът ще се реши според мен. 31 милиона не са чак толкова много. Проблемът с НАП е сериозен. Когато аз си тръгнах, мисля, че общо задълженията към всички бяха 4 млн. Допуснаха се грешки. Не изключвам и аз да съм допускал грешки, но съм го правил в името на Левски. Дадох всичко от себе си и нито за секунда не съм предал Левски, затова спя спокойно", добави той.

Тодор Батков се надява феновете да възвърнат доверието си към Наско Сираков.

"Наско бе избран по обща воля с допитване. Нека му дадем кредит на доверие. Дължи му се уважение, той обича Левски. Обръщам се към левскарите. Дайте да се съберем и да помогнем на любимия клуб. Няма да ми е приятно, ако ЦСКА стане шампион. Не че бих бил щастлив, ако титлата е при Лудогорец, но все пак вечният враг си е вечен враг. За Левски е много важно да се класира за Европа. Засега вървят добре", завърши Тодор Батков.