Треньорът на Левски Елин Топузаков даде пресконференция преди баража за участие в Лигата на Конференциите. „Сините“ ще спорят за квотата с Арда Кърджали. Двубоят е утре от 19 часа на „Герена“.

 „Имаме контузени. Ясни са трайно контузените като Билал Бари и Хосе Кордоба. Преди мача с ЦСКА и Роналдо влезе в лазарета и едва ли ще участва в утрешния мач. Всеки един мач може да донесе негативи и позитиви. Важно е какво ще покажем ние. Надявам се да е по-добро от това отпреди три дни“, започна изказването си Топузаков.

„Не мисля, че загубихме справедливо в Разград. С играта и поведението си загубихме Вечното дерби, не толкова с индивидуалните грешки. В крайна сметка, футболистите имат настроение във всяка една тренировка, но това не показва нищо. Трябва да осъзнаем важността на утрешния мач. Мисля, че футболистите осъзнават колко е важен този мач. Коментирали сме го и съм им казал, че този бараж осмисля сезона, този едногодишен труд. Трябва да докажат, че заслужават място в Европа, където могат още повече да покажат своите качества. Надявам се да го превъплатят на терена“, продължи той.

„Само добри думи за Арда – работил съм в началото на проекта Арда, така че само добри думи. Имат доста футболисти, които са преминали през Левски – и активни, и треньори. Уважавам ги. Емоционалното състояние не е винаги определящо“, коментира Топчо по отношение на съперника.

„Единоборствата и непримиримостта изпъкват. Различни ситуации могат да определят крайния резултат, така че пълна концентрация. Ежедневно говорим за баража – по време, преди и след всяка тренировка. Те са умни момчета, разбрали са важността. Няма отбор, който е във върхова форма през целия сезон. Може би с ЦСКА мачът, който играхме в сряда беше единственият, в който Левски не се представи на ниво. Надявам се да сме го коригирали с въпросните разговори. Трябва повече тичане, повече единоборства да се печелят. Ако не участваш и в двете фази на играта, си обречен“, допълни специалистът.

„Не ми се иска да си помислям да се стигне до дузпи, но влиза в играта и не включваме вариант, в който да не сме подготвени. Ще искаме да решим всичко в редовното време. Има хора, които тренират този тип наказателни удари. Както всички знаем, по наложителност заместих Станимир Стоилов и довършвам сезона, но отборът показа добри игри“, каза още наставникът на „сините“.

„Мисля, че този отбор е достатъчно млад и перспективен, за да расте повече. И българските, и чуждестранните футболисти са на възраст, че могат да израстват и да се изисква от тях, да играят голям футбол, както се казва. Дори да спечелим баража, няма да съм напълно удовлетворен, защото на Левски му приляга борба за титлата, за първото място. Ако спечелим утре, ще изпълним целта минимум“, завърши Топузаков.