Левски е прекалено пасивен на трансферния пазар и мажоритарният собственик Наско Сираков ще опита да промени нещо. Лично той ще води преговорите за завръщането на Георги Миланов на „Герена“, пише Тема спорт.

Халфът е силно желан от новия треньор на сините Николай Костов. Специалистът призна, че се нуждае от опитен човек в халфовата линия, а Миланов е именно такъв. Плюс за наставника ще бъде и фактът, че бившият национал няма да има нужда от никаква адаптация. В продължение на близо година и половина той носи екипа на сините, преди през зимата да бъде трансфериран в Ал Дафра от Обединените арабски емирства. Този клуб обаче изпадна от местния елит, а Миланов стана свободен агент.

Очаква се още днес Георги да проведе разговори с ръководството на Левски. А в сряда да се срещне и лично с мажоритарния собственик Наско Сираков. Интерес към играча проявява и друг тим – от елита на ОАЕ. Естествено, сините няма как да предложат същите условия на играча. Но те разчитат, че той ще се завърне в Левски, при това за по-малка заплата от тази, която получаваше при предишния си престой.

В момента от „Герена“ не могат да си позволят да плащат трансферни суми. Това е и причината засега да пасуват по привличането на набелязани играчи. Нещата могат да се променят при изходящ трансфер. В момента най-много се шуми около халфа Андриан Краев, който след силния сезон бе повикан отново в националния отбор. При негова продажба евентуално могат да бъдат заделени средства за селекция. Костов обаче иска полузащитника в състава за двубоите от Лигата на конференциите.

Левски вече изпусна важен играч от средата на терена – Филип Кръстев, който година и половина игра като преотстъпен на „Георги Аспарухов“.