Треньорът Стойчо Стоев се извини на привържениците на Локомотив (София) за "обидната" игра на "железничарите" в столичното дерби от българското първенство по футбол срещу Левски. Локо загуби с катастрофалното 0:6 на "Герена".

"Можехме и да се затворим с десет човека, но пак щяхме да паднем. Това не е футбол. Аз искам да играем, а не да разчитаме на случайност и да излъжем някой отбор. Трудно е и нямаме големи финансови възможности, но постепенно ще намерим правилните играчи", заяви Стойчо Стоев на пресконференция след мача.

"Днес не излязохме уверени, а с уплах. Искахме топката, но грешахме бързо. Не видях една линия, в която някой да се опита нещо да направи. Разочарован съм много и се извинявам на феновете на Локомотив. Това, което видяха, е обида за клуба.

"Да, Левски е по-добрият отбор, но трябваше да загубим с игра. Трябваше да се опитаме да играем футбол. Изключително разочарован съм. Не умеем да играем с топката и не можем да контролираме мача. Бързо губим притежание и увереност. При няколко сгрешени паса футболистите започваха да се крият.

"Няма как да няма някакъв труд, но не можем да променим вече резултата. Трябва да мислим за следващия мач. След такива тежки загуби се вижда характерът на всеки индивид и до каква степен може да преодолее случилото се".