Европейската футболна централа (УЕФА) предприе спешни мерки за недопускането на гостуващи привърженици на мача-реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите между Левски и северномакедонския Шкупи, който ще се проведе в четвъртък, 3 август, от 20:00 часа българско време в столицата.

Това се случи в резултат на официалното писмо от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов до ръководството на УЕФА, в което бяха изразени опасения за сигурността и опазването на обществения ред по време на двубоя, ако фенове на ФК Шкупи бъдат допуснати на трибуните на стадион „Георги Аспарухов“. Припомняме, че запалянко на „сините“ бе ранен преди изиграването на първия мач между двата тима, завършил с успех на българския представител с 2:0.

В официален отговор, адресиран до Михайлов, заместник генералният секретар на УЕФА Джорджо Маркети уведомява, че Европейската централа недвусмислено оценява срещата в София като „високо рискова“. От страна на Шкупи е получено уверение, че билети за гостуващи фенове няма да бъдат пускани в продажба.

„Надяваме се, че мачът ще премине без инциденти и бихме желали да благодарим на клубовете и националните федерации за помощта им“, се казва в писмото на Маркети.