Писта, неремонтирана от 60-те години на миналия век, гнезда на лястовици под главната трибуна, панаирджийско техно, но и атмосфера като за Шампионската лига.

Така описаха от немското издание Hessenschau ст. "Васил Левски", който бе арена на снощното драматично 1:1 между Левски и Айнтрахт Франкфурт в плейофа за Лигата на конференциите.

"Контрастът не може да бъде по-голям: Под главната трибуна на стадион "Васил Левски" гнездят лястовици, пистата, която е записвала рекорди по лека атлетика през 60-те години на миналия век, изглежда не е ремонтирана оттогава, да не говорим за трибуните. Диджеят пуска панаирджийско техно и музиката излита през покрива, който го няма. Това първо гостуване в Лигата на конференциите за Айнтрахт е пътуване във времето", пишат в Германия, цитирани от btvsport.bg.

"Всеки, който е усетил атмосферата тук, знае - тя е като за Шампионската лига. Но следващата седмица играем във Франкфурт, а тези вечери са нещо съвсем различни.", коментира след двубоя треньорът на Айнтрахт - Дино Топмьолер.

От Hessenschau отбелязват, че играчите на Левски са компенсирали разликата в класите с битка за всеки метър, мотивирани от невероятния шум по трибуните.

"В Лигата на конференциите няма Хари Кейн и Хюн-Мин Сон, нито италиански шампион, който "да ти свали гащите". Но пък има отбори като Левски, който се бори, драска и хапе."

"Няма значение дали е Лигата на конференциите или Шампионската лига. Даже този турнир е по-близък, по-земен и пасва на Айнтрахт. Тук няма гладки повърхности. Побеждава се с окървавени колена. Това е купа, която може да бъде спечелена само от онези, които запретват ръкави и плюят на ръцете си."

"Играчите на Франкфурт могат да доминират в много мачове. Но могат да ги спечелят само чрез добродетелите, с които и повечето противници пристигат - страст, борбеност, единство. Тогава би трябвало да стигнат далеч - до вълнуващи страни с невероятно старомодни стадиони, където мазилката се рони от тавана и лястовиците строят гнездата си. Но първо трябва да се спечели реваншът. А това не става с разходка.", завършва материалът.