Управителят на Пирин Атанас Дафинов заяви, че от клуба са се осведомили за гафа, който допусна Левски, записвайки 10 резервни играчи в мача срещу орлетата. И днес ще пратят своето становище на БФС и компетентните комисии, които да се произнесат по случая.

"Още в понеделник ще предприемем нужните действия. Има си член и алинея от правилника, които са нарушени. Ние ще искаме обяснение от компетентните органи защо са го допуснали. И ако се докаже, че е така (б.а. – че смените наистина са били десет), ще настояваме да кажат какво следва. Ние ще си търсим правата до последно", категоричен бе Дафинов пред "Тема спорт".

Очаква се днес или най-късно утре БФС също да излезе със становище за случилото се. Със сигурност ще има санкционирани, но надали ще се стигне до това сините да паднат служебно – казусът не е уреден точено в наредбите на централата.

Според член 23, алинея 1 на наредбата в първенствата и турнирите за мъже във футболните срещи от Първа лига, Втора лига и Трета лига, всеки отбор има право да смени по време на играта или през почивката между полувремената, до 5 (петима) футболисти измежду включените в протокола на футболната среща до 9 (девет) резервни футболисти.

Играта има право да се спира до три пъти. Смени извършени на полувремето не се броят за спиране на играта. В срещите, където е предвидено продължение се разрешава шеста смяна и още едно спиране на играта, през което може да се направят и неизползваните смени от общо разрешените до шест смени. Смените извършени на полувремето, между края на редовното време и продълженията и на полувремето между продълженията, не се броят за спирания.

За първенствата в областните групи - мъже ("АОГ" и "БОГ") се разрешават до 7 (седем) смени при същите условия.

Според електронната система на БФС на пейката за "сините" са били Иван Андонов (номер 99), Виктор Любенов (4), Андриан Краев (8), Асен Митков (10), Илиян Стефанов (14), Преслав Бачев (16), Асен Чандъров (20), Кристиян Йовов (21), Патрик-Габриел Галчев (22) и Марин Петков (99). Или точно 10 човека, което е в разрез с гореспоменатия член.

Снимка: Lap.bg