Неочакван проблем се появи пред Николай Костов преди дербито със Славия днес. Двубоят е от 18,00 часа на стадион „Александър Шаламанов”. На „Герена” треперят за един от героите си в последните два мача. Става въпрос за Асен Митков, пише “Мач Телеграф”. Младокът се разписа при 2:0 над Пирин, а след това донесе 3 точки с късното си попадение за 1:0 над Етър. Вирус обаче удари по него и „сините” не са оптимисти дали ще успее да се вдигне за двубоя на „Овча купел”. Днес обаче ще направят опит да тренира по време на заниманието, което по принцип Костов провежда в деня преди мачовете.

Иначе другите му проблеми са известни. Той трябва да реши дали ще ползва Жереми Петрис, или не. Защитникът продължава да тренира с отбора, макар да се твърди, че вече е с един крак извън него. Вчера роденият във Франция играч получи един шамар зад врата от Наско Сираков. Собственикът на клуба дойде заедно с Даниел Боримиров. Двамата проведоха дълъг разговор с Костов, който продължи във вариант между него и Сираков. Петрис премина покрай тях и се ръкува с голмайстор номер 1 на тима за всички времена, който обаче не се сдържа и го положи.

Иначе Костов трябва да реши кой от бразилците ще изгори. Според запознати на Дарлан му е писнала ролята на обичайния заподозрян. И този път може да се стигна до ротация с някой от съотборниците му. Уелтън е незаменим в този момент за “сините”, макар и да виси с картони. Рикардиньо пък е единственият чист нападател. Така остава да видим дали Роналдо ще отстъпи място на сънародника си.

Снимка: Lap.bg