Считаният за нов силен човек по спортните въпроси в Левски Саид Ибраимов е харесал бразилски халф за зимната селекция на отбора. 52-годишният специалист, който се очаква съвсем скоро да започне отново работа на „Герена“, е бил в Страната на кафето и е набелязал плеймейкър за сините, пише „Тема Спорт“. Столичани имат нужда от подобен тип футболист, който да дирижира атаките и да дава решаващия пас, тъй като в момента липсва играч с такъв профил в тима.

В момента от Левски разглеждат изготвения доклад и обсъждат как да подходят в предстоящите преговори. От „Герена“ спокойно могат да привлекат играч без паспорт за ЕС, тъй като наскоро разрешиха големия проблем по този въпрос и Цунами, Велтон и Роналдо се сдобиха с българско гражданство.

Треньорът Николай Костов държи отборът му да бъде подсилен с атакуващ халф, защото в момента ползва в тази роля Джавад ел Джемили, а Хасими Фадига за момента не показва, че може да влезе в обувките на човека с идеи в атаката. През миналия сезон, а и в началото на този сините разполагаха с Ивелин Попов, но той премина в Ботев Пловдив, където се представя на ниво. С такива функции се нагърбваше и Филип Кръстев.

Ибраимов е гласен да влезе в щаба на Николай Костов, като се появиха информации, че може да бъде и спортен директор на Левски. За неговото завръщане говори и треньорът на сините при представянето си. Тогава той каза: „Поканил съм Саид Ибраимов и се надявам в най-скоро време да се включи в нашия екип“. В момента помощници на Костов са Кирило Нестеренко, Тимур Скорих, а треньор на вратарите е Божидар Митрев. Най-вероятно 52-годишният специалист ще влезе в ролята си след Нова година или най-рано през декември.

В полезрението на сините за зимната селекция още са централният защитник на Локо Пловдив Хорхе Сегура и нападателят на Берое Вини Трибуле. Последният се смята, че вече има договорка да премине през зимата на „Герена“.