Треньорът на Левски Николай Костов призна, че Хебър заслужено е спечелил двубоя за Купата на България и е елиминирал тима му.

"Играчите бяха много объркани в днешния мач. Ще назова две основни причини, заради които загубихме днес. Първата е, че загубихме всички единоборства, нямаше агресия. А при това положение не можем да развием играта си и да покажем индивидуалните качества. А втората и по-важната е, че в днешния мач по-добрият колектив на терена бе отборът на Хебър, за което го поздравявам. Те се бореха по-добре от нас, искаха повече успеха", коментира Костов.

"Няма как да обясня в две-три изречения, много са причините за загубата. В предния мач срещу Локомотив (Пловдив) единоборствата ги печелехме. Днес започнахме да играем активно след 60-ата минута, когато Хебър вече водеше в резултата. Проявихме активност в добавеното време - след изравняването тръгнахме да решим мача преди продълженията. Те вкараха, без да създадат положение в края", смята треньорът.

"Как може да подценяваме отбора на Хебър - те ни затрудниха максимално и в първия мач в София. Не бяхме достатъчно агресивни, борбени, мотивирани, показахме сме като по-слабия колектив", призна той.

"Сега не е моментът да си взимаме поуки - играем още един мач след три дни. Трябва да направим обстоен анализ да видим къде изоставаме, какво може да се подобри. Показахме добри игри в началото на сезона, спечелихме много от мачовете като колектив и благодарение на индивидуална класа. В края се пречупихме. Сега няма как да говоря за промени за следващия мач, който ще бъде във Враца със съвсем друг противник и от съвсем различен характер", завърши Николай Костов.

Снимка: Lap.bg