Треньорът на Левски Николай Костов говори след победата с 1:0 над Ботев във Враца в последен мач за календарната година.

"Трябваше да играем с трима централни защитници, защото на такива терени играем по-трудно. И сега се налагаше да действаме максимално опростено, да играем вертикален футбол, който не го умеем много добре. Отвърнахме на стихийните атаки на противника подобаващо. Имахме много добра реакция след загубата от Хебър. Не съм говорил с футболиситите дълго и широко, защото ги критикувах публично и това даде резултат".

Той коментира и горещата тема - бъдещето си и кризата в Левски."От лятото до сега паднахме физически, защото тежестта беше върху няколко основни играчи. Бяхме максимално мобилизирани, печелихме мачове в последните минути и това сплотяваше отбора. Последните два месеца започнахме да губим мачове в последните минути и го отдавам на умората и напрежението. Предстоят разговори с шефовете, говорим постоянно. Мъчим се по всякакъв начин да излезем от тази сложна ситуация. Не е лесно, такава е ситуацията. Ще преодоляваме трудностите, ще ставаме по-силни. Най-добре е да спрем дотук и да пожелаем весели празници на всички. Готов съм да продължава да работя. Спомням си как бях приет в началото, но после нещата се промениха", добави Костов. 

Снимка: Lap.bg