Треньорът на Ботев Враца Христо Янев заяви след загубата с 0:1 от Левски, че може да напусне поста си. Той взе отношение и по повод трудната ситуация, в която се намира наставникът на "сините" Николай Костов.

"Искам да поздравя моите футболисти, защото играха много добре. Комплимент е за нас, че Левски бляха променили схемата си на игра, явно са видели какво правим в последните мачове. Но те не ни затрудниха с нищо. Имахме доста положения да вкараме, не успяхме".

"Има много неща, които не ми харесват в българския футбол. Аз спрях по-рано кариерата си, когато се чувствах добре, за да променя отношенията между футболистите и треньорите, между треньорите и ръководството. Днес видях великата агитка на Левски, която подкрепя тима и в най-трудните времена, да скандира срещу треньора и капитана. Не мисля, че Николай Костов заслужава това, не мисля, че Андриан Краев, който е национал на България, заслужава това".

"Трябва сериозно да помисля в следващите дни дали си заслужава да продължа напред. Това е изцяло лично решение, което ще взема. Ще говоря със семейството ми. Ръководството на клуба е много добре. Ако остана, искам Ботев да се надиграва с отбори като Левски, защото днес те с нищо не ни превъзхождаха", каза той. 

Снимка: Lap.bg