Левски със сигурност ще привлече нов вратар през зимата. Това ще е сред основните приоритети на сините в предстоящия трансферен прозорец. Столичани вече са влезли в контакт с набелязан играч под рамката, пише „Тема Спорт“.

Това е стражът на Пирин Благоевград Максим Ковальов. От „Герена“ са готови да дадат на орлетата до 40 000 евро за правата на играча и процент от бъдеща продажба за 23-годишния украинец. Благоевградчани обаче са склонни да се разделят с един от най-добрите си футболисти за 75 000 от европейската валута, колкото е и откупната му клауза, тъй като състоянието на клуба не е никак добро. На този етап Левски не са дали окончателен отговор, като в същото време се оглеждат и за други варианти. Такива пазарлъци с Пирин имаше и през миналата зима, когато сините се разминаха с халфа Чебрайлс Макрецкис, който след това през лятото премина в унгарския гранд Ференцварош като свободен агент.

Последният мач на сините за годината бе срещу Ботев Враца (1:0) и именно от този тим е другият набелязан вратар. Става въпрос за колумбиеца Федерико Бариос, който се пребори с конкуренцията на капитана Красимир Костов и е първи избор под рамката за Христо Янев. Договорът на 27-годишния страж, както и този на Ковальов, е до юни и от лятото ще станат свободни агенти. От „Герена“ държат да привлекат вратар тази зима и ще трябва да платят за него.

С взимането на нов страж ще се наруши традицията под рамката да бъде юноша, израснал на „Герена“, която бе започната от Станимир Стоилов. През този сезон Николай Костов отне лентата от ръката на 18-годишния Пламен Андреев, който показа след това сериозни колебания и бе изпаднал в дупка. Във Враца младокът изигра силен двубой и спаси сините от нов разочароващ резултат. Николай Михайлов пък изненадващо не бе в групата и с това ясно се загатна, че 35-годишният вратар е към края на кариерата си. От началото на сезона той бе под рамката в едва три двубоя в първенството. Своя шанс в първия отбор още чака Иван Андонов.

Снимки: Lap.bg