Бившият футболист и треньор на Левски – Емил Велев – Кокала, обяви, че „сините“ все още продължават да са в битката за титлата през този сезон. Тимът, воден от Николай Костов, отпадна от надпреварата за Купата на България след поражение от Хебър Пз, а  изостава и от лидера в шампионата  Черно море с 10 точки.

„Сега ще остане само битката в първенството. Трябва да се гони класиране там. От първо до трето място обикновено дава класиране за Европа, а евентуално и четвъртото. Това също са цели, които е нужно да се гонят“, отсече Кокала пред SportLive.bg.

„Според мен трябва да върви успоредно преследването на Европа и на титлата, защото не мисля, че другите отбори пред Левски ще бият непрекъснато. Както виждаме, винаги има изненади. Славия би в Разград. Левски си би Локомотив Пловдив с 3:0 категорично.

„ Надеждата умира последна, както се казва. Трябва да си направят сметка, че оттук-нататък не може да правят грешна стъпка“, категоричен е последният треньор, извел Левски до титлата.

Той посочи и от какво имат нужда „сините“, за да тръгнат мощно през пролетта в Първа лига.

„Този отбор е нужно да се подсили с още 2-3 играчи. Не казвам точно къде и на кои постове. Според мен липсва креативен халф. Откакто Джамили е контузен, просто нещата не се връзват. Необходим е нападател. Левски разполага със защитници, но трябва да тренират. Виждаме, че няма синхрон между тях – Кристиан Димитров и Келиан ван дер Каап. Петрис е изцяло обсебен от атаката. Той си мисли, че е крило.

Според мен Пламен Андреев е малко неуверен. Не знам какво се случва с това момче. По самата реакция при втория гол на Хебър – той просто седеше прав, а там трябва да тръгне към топката, където отива и да покрие близкия ъгъл. Оттам Кабов много трудно можеше да я бие в далечния ъгъл, защото по-слабият крак му е левия. Пламен Андреев трябваше да реагира много по-концентрирано, за да хване тази топка“, анализира Велев.

„ Левски е голям клуб. Надали нещо може да го бутне във всякакъв аспект. Видяхме ролята на феновете как спасяваха отбора и все още го спасяват. Сигурно ще има и още спонсори, които ще искат да рекламират в Левски. Няма от какво да се притесняваме, защото Левски е голям клуб, както казах. Далеч съм от мисълта, че клубът може да фалира“, категоричен е Кокала.

Снимка: Levski.bg