Японският Гамба Осака е актуалният кандидат за подписа на перлата на Левски Уелтън, научи Gol.bg. Клубът желае да привлече 26-годишното крило на „сините“.

По наша информация кореспонденцията между Гамба Осака и Левски е започнала преди повече от месец, т. е около настъпването на 2024 година.

Проблемът за осъществяването на трансфера продължава да е високата трансферна сума, за която настояват от „Герена“. Става въпрос за 4 млн. евро.

Според наши източници за момента японците не са склонни да извадят исканите пари. Поради тази причина в близките дни ще се търси компромисен вариант за осъществяване на сделката.

Един от вариантите е от Гамба Осака да платят малко по-ниска сума, а от Левски да успеят да си издействат известен процент при следваща продажба на футболиста.

Съвсем скоро се очаква да се изясни дали двата клуба ще си стиснат ръцете. Почти сигурно е обаче, че японците няма да броят 4 млн. евро за правата на Уелтън  и се надяват от Левски да склонят да намалят претенциите си.

Припомняме, че бразилецът е обвързан с тима от „Герена“ за още 1 година, което означава, че през лятото той ще има право да подпише предварителен договор с желаещ го клуб  - Гамба Осака или друг.

Сериозен интерес към него проявяваше и белгийският гранд Стандарт Лиеж. Той беше в полезрението и на бразилския Ботафого.

Не е изключено да изникне и друг кандидат за правата на Уелтън както след време, така и още в следващите дни, но може да е само такъв от държава, в която трансферният прозорец все още е отворен.

Автор: Илиян Радков, Gol.bg.