Илиян Стефанов изгуби титулярното си място в Левски през първия полусезон, но сега е амбициран да играе по-често и да помогне на "сините".

"Лагерът беше пълноценен, съумяхме да изпълним това, което искаше треньорът. Всичко, което той изискваше като игрова обстановка, го постигнахме. Очаквам да се представим много добре и по най-бързи начин да се нагодим към по-различното време, което е тук и към терените, които не са толкова добри", коментира Стефанов на летище "София" при връщането на отбора.

"Във футбола постоянно се разделяме с футболисти, местата се запълват. Ние ще се опитаме да помогнем на тези, които са дошли, за да влязат по най-бързия начин. Друг, който си тръгва, да е за добро", каза още атакуващият халф, който през 2022 г. вкара побдния гол срещу ЦСКА на финала за Купата на България.

"Беше добра идея да се играят повече мачове по време на подготовката, тъй като по време на сезона си ограничен откъм смени, не всички футболисти играят. Полезно е за самите нас да натрупаме игрови минути и да си върнем формата, други да надскочат себе си", смята нападателят.

"Аз съм много амбициран, лагерът мина доста добре за мен, с треньора постоянно си комуникираме. Той каза какви са изискванията му към мен, аз ги изпълнявам, помага ми да правя неща, които са ми малко по-трудни. Играя и на позиции, различни от моята, например като централен нападател, но за отбора съм склонен винаги да помагам, където и да е. Доволен съм от това, което показах. Разочарование беше в края на първия полусезон, но и доста добър двигател за втората част от сезона. Ще го използваме по най-силния начин това неща", завърши Илиян Стефанов.