Предпочитам да не говоря за Уелтън, тъй като знаете много добре колко много важен е за нас. Футболът е бизнес, зависи каква оферта ще получим. Той вече е на 27 години. Всеки си има своите мечти, своите надежди за реализация. Това заяви старши треньорът на Левски Николай Костов относно бъдещето на звездата на "сините" Уелтън Филипе. 

Костов говори пред медиите след завръщането на Левски от лагера в Турция, където столичани завършиха с победа над латвийския Рига с 3:1.  

Около бъдещето на бразилеца се спекулира усилено в последните дни, като според някои информации към него има интерес от азиатски клубове. Още вчера Gol.bg първи съобщи, че звездата на 26-кратният шампион на България е искан от японският Гамба Осака. Очаква се двата клуба да си стиснат ръцете за 2,8 милиона евро. 

Левски искаше 4 млн. евро за Уелтън, но той има договор само за още една година и клубът е готов да намали финансовите си изисквания. Но именно заради тази цена от "Герена" отрязаха Стандарт Лиеж. Още вчера Gol.bg написа, че белгийците дават 2 млн. евро за него, но предложението на Гамба Осака е далеч по-добро. 

Снимка: Lap.bg