Бившият футболист и треньор на Левски – Емил Велев, даде интервю пред Gol.bg, в което изрази очакванията си за представянето на „сините“ през пролетния дял от шампионата в Първа лига. Кокала каза и дали ще настане драма, ако тимът от „Герена“ не успее да си завоюва квота за участие в евротурнирите.

Той направи любопитно сравнение между себе си и Станимир Стоилов по отношение на осъществяването на изходящите трансфери в Левски. Навършилият 62 години на 5 февруари специалист сподели мнението си и за конфронтацията между част от феновете на „сините“ и ръководството на клуба.

Ето какво заяви Кокала във втората част от интервюто си пред медията ни:

- Г-н Велев, пролетният дял от шампионата чука на вратата. Ще се класира ли Левски за участие в евротурнирите?

- Левски задължително трябва да се преборят за участие в Европа. Отборът го виждат, когато играе в евротурнирите. В домакински мачове единствено се забелязват, когато играят с ЦСКА, Лудогорец и дотам.

Играеш ли в Европа, фокусът вече е върху теб. Така стана по- миналата година и с ПАОК, а също и с Апоел Беер Шева след това. В тези срещи се видя нивото на футболистите на Левски.

Най-силният мениджър е самият клуб. Визирам Левски като име. Левски продава, а не треньорът, мениджърът или някой друг. В Инстат гледат  как се казва отборът и започват да го следват – къде и как играе.

- Мнозина твърдят, че едва ли не Станимир Стоилов е докарал тези пари в касата на Левски с продажбата на повечето от настоящите играчи. Какво все пак е Вашето мнение?

- Той ги е направил трансферите, но продавачът е Левски. Клубът ги продава, а не даденият треньор. По мое време когато бях треньор на Левски и станахме шампиони, се продадоха и Жоазиньо, и другите футболисти за по 2-3 милиона.

Как да кажа, че аз съм ги продал, след като всъщност Левски ги е продал?! Това е логичният вариант.

- Ще има ли драма, ако Левски не успее да се класира за Европа?

- Разбира се, че ще бъде огромна загуба. Ще има отлив и на фенове, и на всичко. Просто Левски е орисан да играе в Европа, както и да се бори за спечелване на шампионската титла и на Купата на страната.

- Сякаш се наблюдава известно затишие по отношение на конфронтацията между феновете и ръководството на клуба. Според Вас това затишие пред буря ли е или …?

- Надявам се това нещо да премине, тъй като феновете трябва да са единни и да подкрепят отбора. Независимо кой е треньор и президент, те трябва да си подкрепят отбора. Това е моето мнение.

Всички други неща е нужно да останат на заден план.

- Възможно ли е да се случи наистина с оглед на това, на което станахме свидетели през последните месеци?

- Възможно или невъзможно, трябва да го приемат и от едната, и от другата страна. За мен това е правилният път.

- Какъв е призивът Ви към феновете?

- Призивът ми е да се обединят и да си подкрепят отбора. Виждаме, че има инициативи да се създаде комитет за правене на нов стадион. Това също е много добра инициатива. Левски трябва да има хубав стадион, за да се пълни непрекъснато.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в Gol.bg! Кокала каза как Левски ще шокира всички и отсече: Единствено Уелтън е незаменим

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg