От Левски са отрязали във втори пореден трансферен прозорец Стандарт Лиеж за бразилската си перла Уелтън. Белгийският гранд е отправил официална оферта на стойност над 2 млн. евро за правата на 26-годишното крило, научи Gol.bg.

От „Герена“ обаче са отхвърлили предложението на белгийците. Офертата им е била факт в началото на януарския трансферен прозорец, но шефовете на Левски отново са ги отрязали, както го сториха и през миналото лято.

Припомняме, че през август миналата година от Стандарт Лиеж предложиха 1 млн. евро, за да купят най-качествения футболист на родния столичен гранд, но от „Герена“ и тогава секнаха мераците на 10-кратния шампион на Белгия.

Сега от белгийският клуб на практика излязоха с повече от удвоена оферта, която обаче пак не съблазни Левски, за да се осъществи сделката. Към настоящия момент ръководството на „сините“ е поставило цена от 4 милиона евро на Уелтън. Тази сума на практика спира и повечето от кандидатите за подписа на бразилеца, защото за някои е доста завишена, а за други пък е непосилна.

Все още не e ясно дали от Стандарт Лиеж окончателно ще се откажат Уелтън, след като в рамките на по-малко от половин година на два пъти опитите им да го привлекат се провалиха. През тази кампания белгийският гранд се представя сравнително слабо, след като към момента заема незавидното 11-то място в местния шампионат.

Наистина може би преди около месец от Стандарт Лиеж отправиха официална оферта до Левски за Уелтън. Предложението на белгийците не беше прието. Не мога да коментирам конкретни цифри по офертата им. Левски е прав в случая, защото няма как да подари футболисти. Левски е голям клуб и няма да прави подаръци“, потвърди пред Gol.bg  топ мениджърът Джери Перейра, който е в постоянна връзка с агентите на Уелтън – Сауло и Робсон Роча.

Припомняме, че самият Уелтън има действащ договор с Левски за още 1 година. Това означава, че през лятото бързоногото крило ще има право да подпише предварителен договор с някой от потенциалните кандидати да го привлекат.

В момента сериозен интерес към Уелтън има от Гамба Осака. Японският клуб също не е склонен да извади исканите 4 млн. евро за правата на играча. Не е изключено обаче в следващите дни Левски все пак да успее да постигне договорка с отбора от Осака и да им продаде най-конвертируемия си играч. По-рано Gol.bg разкри подробности и за течащите в момента разговори между японците и Левски за 26-годишния бразилец.

Автор: Илиян Радков, Gol.bg