Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме втори материал. Той е на Иван Христов в отговор на Атанас Първанов, който изрази сензационно мнение. Според Първанов Наско Сираков ще стане по-голяма легенда на Левски и от Георги Аспарухов-Гунди, но Христов далеч не е съгласен с тезата му. 

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg. Мнението на всеки от вас е важно за нас.

Прочетох днешния коментар на Атанас Първанов и нямаше как да остана безучастен. Благодаря на Gol.bg, че дава трибуна за изява на читателите си и имам възможността да отговоря на скъпия Наско Първанов.

Не знам как има очи да защитава Наско Сираков и как не го е срам да излиза с тезата, че бил по-велик от Георги Аспарухов-Гунди. Може би защото са съименници, нямам представа, честно казано и не искам да знам, не ме интересува.

Но Наско Сираков няма да се превърне в Спасителя на Левски. Тези думи сами по себе си будят смях. По-скоро ще се превърне в гробокопача на светинята. Освен, ако час по-скоро не си тръгне.

Продадохме взети от Станимир Стоилов футболисти за почти 12 милиона лева. Сума, която е по-голяма от задълженията към НАП. Но щом още до този момент няма официално съобщение от Левски къде са отишли парите, всичко ми е пределно ясно. Иначе на секундата щеше да има фойерверки и тупане в гърдите. 

Сега очакваме да се вземат още трима Фадиговци и да се каже: "Парите отидоха за тях". Но 12 млн. лв. За три ментета? Струва ми се, че това не би го направил и некадърен управник като Наско Сираков.

По-скоро е ясно, че парите ще отидат в някой джоб. Схемата с кражбите е измислена от векове и Наско има нагледни примери как се действа и как да напълни джобовете си – политиците и 40-годишното му приятелство с Борислав Михайлов, който се ояде начело на БФС.

Наистина, като футболист Сираков има безспорни успехи, но сегашният му престой като шеф на Левски буди срам и притеснения. Той е политически зависим, спонсорът му извива ръцете, отделно се чуди как да напълни и собствения си порфтейл заради хазарта. Не е тайна, че семейството му е зависимо и от Гриша Ганчев, което вече е тотален срам.

Вместо Левски да надигне глава след тези продажби (ясно е, че като отбор няма как да стане, но поне като клуб), Левски ще затъне още повече. И ще станем свидетели на поредната лъжа на Сираков. Той обеща, че няма да слагаме препинателни знаци, но нещата вървят стремглаво надолу.

Бих написал и нещо за него и Гунди, за сравненията, но не искам повече да слагам имената на двамата в един текст, камо ли в едно изречение.

Щ завърша така – Наско тръгвай си веднага, за да спасиш Левски и поне да бъдеш запомнен с нещо добро. Ако не, задните ти части отново ще лъснат, но този път не пред нас, феновете на Левски, а пред цялата държава. Сбогом, бъди жив и здрав.   

Иван Христов, специално за Gol.bg

Снимка: БГНЕС