Левски победи с 10 човека Пирин с 2:1 и се изкачи с едно място във временното класиране – вече е пети. След двубоя треньорът Николай Костов не спести задоволството си от спечелените 3 точки в Благоевград.

В самия край на първото полувреме обаче специалистът буквално излезе извън нерви. Причина за това станаха действията на Джавад ел Джемили.

Испанецът с марокански корени обърка няколко топки, а освен това не се движеше в зоните, в които желае наставникът. В крайна сметка в прекъсване на добавеното време на първата част Костов се разкрещя на играча и му дръпна гневна тирада, след като преди това ядосано хвърли с все сила в земята бутилка с вода пред скамейката.

След случилото се бе напълно логично, че Ел Джемили не излезе за второто полувреме. Вместо него на терена се появи едно от новите попълнения – Карлос Охене. Халфът се справи отлично със задачите си и на игрището не личеше, че сините са с човек по-малко заради изгонването на Хосе Кордоба.

Ел Джемили може и да не попадне в стартовата единайсеторка срещу Арда. Сблъсъкът с кърджалийци е в събота, 24 февруари, от 17:45 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

Джавад не за първи път си навлича гнева на треньора. Това вече се случи и в есенното дерби с ЦСКА. Тогава играчът влезе в историята с това, че се появи на терена в 87-ата минута на мястото на Рикардиньо. И само няколко по-късно бе изваден за сметка на младока Преслав Бачев, въпреки че не бе контузен. Той просто се включи много слабо и Костов набързо поправи грешката си.

Ел Джемили „получи жълт картон“ от наставника още на старта на пролетния полусезон. Офанзивният играч ще трябва да внимава много, за да не стане той червен, пише "Тема Спорт".