Левски обяви старта на специална нова рубрика, която е свързана с честването на 110 години от основаването на клуба. В нея от „синия“ клуб ще си спомнят за 110 свои легенди. Наско Сираков, Божидар Искренов и Емил Велев бяха първите участници.

Ето какво написаха от Левски:

„Отброявайки 110 години от основаването на нашата вековна любов – футболен клуб Левски, нека си спомним за 110 легенди, които изковаха със златни букви неговото величие. От умелите спасявания, през фамозните финтове, до незабравимите голове – тези играчи оставиха незаличима следа, вдъхновиха поколения фенове и оформиха същността на нашата идентичност. Докато гледаме напред с гордост, нека съхраним паметта за тяхната страст, отдаденост и непоколебима преданост към свещеното Л на гърдите. Поклон към левскарите, които направиха пътуването на нашия клуб незабравимо!

Официалните фланелки с нова визия ще бъдат в продажба онлайн и във физическия магазин от 25-и февруари! 110 години Левски – вчера, днес, утре и завинаги…“, обявиха от Левски.

Във видеото Наско Сираков сподели за фланелката с №8.

„Фланелката с номер 8 на Левски е изключително тежка. Много ми тежеше първите години, когато започнах да я нося. Поолекна ми чак накрая. Това е велика фланелка. Пожелавам много футболисти да я носят с чест и да постигат успехи“.

„Тази фланелка означава много за мен особено за едно дете, което стъпи на тоя стадион на 17 години в другата съблекалня. Всички казваха, че 11 номер е много близо до резервите. Оказа се, че не е така. Беше много тежка, много отговорна и много задължаваща за човека, който я носи. За мен един уникален спомен, уникално изживяване. Пожелавам на този, който я носи, да я носи с чест и достойнство и да изпитва тези емоции, които и аз“, каза легендарният №11 на Левски Божидар Искренов.

„Гордост, самочувствие и нещата, които ми е дал този номер в годините да съм №1 в халфовата линия на Левски в тези години“, заяви Емил Велев за №6.