Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме материал на Иван Стоев, който сравнява вечните съперници Левски и ЦСКА и кризите, през които минаха родните грандове. 

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg. Мнението на всеки от вас е важно за нас.

  • Мачът на века

"След положителната новина от клуба вчера (б.р.: преди два дни), свързана с погасяването на част от дълга към НАП, всичко под 10к на "Герена" в събота ще е неприемливо! БЕЗ ТИРЕ И ЗАПЕТАЯ, ЗАЩОТО НЕ Е ВСЕ ТАЯ!".

С това съобщение излезе една от най-големите левскарски групи в социалните мрежи - "СЕКТОР Б". След два дни Левски приема Арда Кърджали. Това ще е първи домакински мач за "сините" през тази календарна година и идва в чудесен момент. От клуба обявиха дългоочакваната новина и обещаха до месец април най-важният мач в историята да бъде спечелен, този с НАП.

"Левскари,

Днес, 20 февруари, "ПФК Левски" изплати 1 150 000 лева главница от дълга към Националната агенция по приходите. По финансови разчети на клуба, до средата на месец април 2024 година, ще бъде погасена и останалата част главница от дълга към НАП.

С днешна дата "ПФК Левски" изплати и 800 000 лева към доставчици и партньори на клуба.

От месец май 2023 година клубът заплаща регулярно всички текущи задължения – ДДС, данък общ доход и осигуровки и по този начин не трупа никакви нови задължения.

Ръководството на "ПФК Левски" уверява всички привърженици, че прави всичко възможно в най-кратки срокове финансовите задължения да бъдат окончателно разрешени.

Благодарим Ви за подкрепата, която оказвате на клуба и отбора. Нашият млад отбор се нуждае от Вас.

Само "Левски"!.

  • Срамът на века

Мечтаната новина, чакана години наред. С нея за пореден път Левски показа, че е над ЦСКА, че е по-голям от вечния съперник. Наско Сираков отдавна се закани, че няма да слага препинателни знаци в името на клуба, няма да последваме неетичния път на ЦСКА-София. През 2016 г. БФС направи ново първенство, специално заради Гриша Ганчев и хоп, от "В" група, директно в елита... със специална покана. Години по-късно го признаха и от Бояна.

"След фалита на ПФК ЦСКА АД и едногодишния престой на клуба в третото ниво на футбола ни, на 5 юли 2016 г., вземайки предвид социалната значимост на ЦСКА, Изпълнителният комитет на БФС утвърждава разформироването на „А“ ФГ, „Б“ ФГ и „В“ ФГ. На тяхно място се създават Първа професионална лига, Втора професионална лига и Трета лига. В новата Първа лига е поканен и новосформираният ПФК ЦСКА-София – клуб с нова регистрация, седалище и заявено намерение за предстоящо придобиване на спортните активи, марки и история на намиращия се в процедура по несъстоятелност ПФК ЦСКА АД. По този начин БФС прави пореден реверанс към огромната маса фенове на ЦСКА, за да могат те да наблюдават отбора си в първото ниво на футбола ни", гласеше съобщението.

  • ЦСКА-София дължи 9 млн. лв. на държавата 

От своя страна, светинята Левски избра честния път, ще изплати всичко дължимо към държавата. Бъдете сигурни в това. Докато от ЦСКА-София се тупат в гърдите, че са се разплатили към кредиторите си. Но елементарната математика показва друго.

През 2016 г. Софийски градски съд официално обяви, че ЦСКА (още без тире) дължи 33 милиона лева, от които 14 млн. лв. към НАП. Решението беше окончателно и не подлежете на обжалване. През 2019 г. ЦСКА-София се "разплати" към НАП с 5 млн. лв. Това потвърди и синдикът Дора Милева. Дами и господа, а къде се останалите 9 млн. лв? Колосална сума, с която беше ощетен българският данъкоплатец, т.е., всички ние, включително и феновете на ЦСКА-София. Още 3 млн. лв. бяха разпределени между останали кредитори на ЦСКА. Смешна сума, предвид, че кредитори трябваше да вземат още 19 млн. лв. Колко са ощетените хора, които не са си взели заработените пари, остава мистерия.

  • Отбора на народа vs. Галеника на БКП

И сега Левски отново показа, че е по-голям от ЦСКА. Левски не само няма да ощети държавата с 9 млн. лв., но ще си плати и всички лихви. Сами изберете кой клуб е по-голям и важен за държавата – отборът на народа, създаден през 1914 г. или клубът, галеник на БКП, обединен със Септември София от приближените до Тодор Живков Милко Балев и Добри Джуров. Клубът с името на Апостола срещу клуба с червени цветова и петолъчка в емблемата си.

Иван Стоев, специално за Gol.bg