От Хебър публикуваха на официалната си страница обобщение на мача с Левски вчера, от което става ясно, че клубът видимо няма претенции към отменения гол на Ангел Бастунов, въпреки че според наставника Любослав Пенев решението на ВАР е неправилно. Хебър откри в 58-ата минута с попадение на Бастунов, дошло след асистенция на влезлия малко преди това Атанас Кабов. След преразглеждане стана ясно, че голът трябва да бъде отменен заради тънка засада на асистиращия.

„Хебър стигна до гол във вратата на Левски в 58-ата минута.

Йохан Н’зи действа технично и изведе появилия се на терена броени секунди преди това Атанас Кабов. Той проби отдясно и извади топката към свободния Бастунов. Халфът стреля и опъна мрежата на Пламен Андреев. Малко след това ВАР се задейства и отмени попадението заради засада на Кабов в момента на подаването от Йохан Н’зи. Рамото на крилото на Хебър бе с много малко в положение на засада, но достатъчно съдиите да отменят гола“, пишат от Хебър.

Интересно е, че клубът не пести суперлативи и за последвалото победно попадение на Фабио Лима от гостите, като голът е наречен „фантастичен“ и „снаряд“.

Все пак от Хебър публикуваха и мнението на старшията Любо Пенев. То обаче стои под основния материал и сякаш от клуба се разграничават от думите на наставника.

„Не искам прекалено много да хваля нашия отбор, но всички отбори изпитват трудности срещу нас. Това се показа и в днешния мач. Изиграхме един много добър мач, сериозен, по сценарий и бяхме напът да спечелим мач. Това не се случи. Има си причини. Те са и в нашия отбор, и в противниковия. Също така и в определени отсъждания. Досега гледахме много пъти повторението на отменения гол. Няма абсолютно никаква засада. Линиите не са прави. Не е нормално и е редно това да бъде коригирано. Не е нормално. Нас ни свирят двама, трима съдии едно и също. Това е реалността. Това са обстоятелства, които влият върху крайния резултат. Така беше и днес. Ще продължим да не се предаваме и да не се даваме. Железов ни е два пъти на ВАР. Драганов ни е един път на ВАР в домакинските мачове. За четири мача, три пъти се срещаме с двама едни и същи съдии. За какво да се оплакваме. Аз не съм този, който трябва да контролира съдиите. Казвам ви какво съм видял. Влият на мача, влият върху резултата. Дали са с мисия, дали не са с мисия, аз пак казвам, аз си гледам моята работа, но няма как да не го отбележим това нещо, това е важно нещо“, каза след мача Пенев.