Победната серия от пет срещи на Левски в първенството приключи, след като Крумовград си тръгна с точка от стадион "Георги Аспарухов".

Срещата от 24-ия кръг завърши 0:0, а от 40-ата минута "сините" играха с човек по-малко на терена. Тогава директен червен картон получи Патрик-Габриел Галчев.

С 10 души на терена и пред страхотната атмосфера на "Герена", създадена от 11 000 фенове, Левски можеше и да спечели, но не успя да повтори подвига си с Пирин, когато отново с червен картон се наложи с 2:1 в Благоевград. 

Крумовград също имаше своите възможности за гол, с което щеше да поднесе пълна сензация, но не успя да ги реализира. Така и двата отбора остават непобедени и с по 3 успеха и 1 равенство от началото на пролетния дял.

В класирането Левски пропусна шанс да се доближи до лидерите Лудогорец, Черно море и ЦСКА и заема 4-то място с 45 т. Крумовград е на 8-ма позиция с 34 т.

В следващия кръг столичани гостуват на Етър, а хората на Станислав Генчев приемат Пирин. 


Пред страхотната атмосфера на "Герена" Левски очаквано започна мача по-агресивно и още в самото начало изпълнение от воле на Марин Петков беше блокирано. Малко по-късно Янко Георгиев спаси удар на Асен Георгиев. 

После имаше няколко разбърквания пред вратата на гостите и опасни центрирания, при които стражът на Крумовград отново беше безупречен.

В средата на полувремето "сините" получиха фаул на отлична позиция, фронтално срещу вратата. Зад топката застана Марин Петков вместо щатния изпълнител в последно време Патрик-Габриел Галчев. Решението не се оказа добро, защото изпълнението на крилото не беше на висота и шутът му срещна стената.

Левски продължи да има игрово предимство, но без да създава опасни голови положения. Така се стигна до 40-ата минута, когато след няколко балонни подавания, топката беше върната към Галчев. Той овладя на гърди, но пресата на Патрик Луан се оказа успешна и той му открадна топката. Последва фаул на Галчев срещу откъсващия се сам срещу Пламен Андреев Луан и логично главният съдия Ивайло Ненков извади директен червен картон.

Марин Петков веднага беше върнат на позицията десен защитник, а на почивката дебютантът Евертон Бала замени Фабио Лима, който е изпитал дискомфорт.

Крумовград се опита да натисне след почивката в търсене на изненада, но срещата продължаваше да не предлага чисти голови положения. В 56-ата минута Левски все пак пропусна да поведе. Много хубав удар на Цунами от движение беше избит с мъка от Георгиев, после удар на Рикардиньо по диагонала премина пред голлинията и излезе в тъч.

Гостите отговориха с опасен удар на Момчил Цветанов от наказателното поле, който не попадна в целта. С човек по-малко на терена, Левски продължи да търси гола и Джавад Ел Джемили уцели гредата. Веднага след това домакините имаха претенции за дузпа, но бърза проверка на ВАР показа, че игра с ръка няма и играта беше подновена.

В 74-ата минута Андреев изби удар на Цветанов, после беше отсъдена и засада при атаката на Крумовград. До края на мача Левски натискаше, но така и не успя да стигне до победата.   

Левски – Крумовград 0:0

Голмайстори: няма

Левски: 1. Пламен Андреев, 5. Келиан Ван дер Каап, 6. Цунами (К), 7. Фабио Лима, 8. Карлос Охене, 9. Рикардиньо (76-Чандъров), 10. Асен Митков (60-Мислович), 11. Джавад Ел Джемили (68-Фадига), 22. Патрик-Габриел Галчев, 33. Хосе Кордоба, 88. Марин Петков
Треньор: Николай Костов

Крумовград: 1. Янко Георгиев, 44. Божидар Кацаров (К), 5. Матей Шимич, 18. Клайдер Машедо, 2. Джунейт Али (46-Цветанов), 91. Вячеслав Велев, 8. Ренан Карвальо, 77. Октай Юсеин (46-Ропосо), 23. Димитър Тонев, 10. Серкан Юсеин (76-Пехливанов), 17. Патрик Луан (75-К. Василев)
Треньор: Станислав Генчев

Стадион: "Георги Аспарухов", София
Съдия: Ивайло Ненков
Жълти картони: Митков, Охене, Рикардиньо (Левски); Велев, О. Юсеин, Кацаров, Ропосо, Али (Крумовград)
Червен картон: Галчев 40‘ (Левски)

Снимки: Lap.bg