Треньорът на Левски Николай Костов изрази мнението си след нулевото реми срещу Крумовград на „Герена“. „Сините“ играха повече от полувреме с човек по-малко заради червен картон на Патрик – Габриел Галчев.

„Благодаря на публиката за подкрепата. Червеният картон е следствие. Наруши ни се баланса в средата на терена. Съдийски решения са. Не мога да ги коментирам. С жълт картон съм, защото си хвърлих бутилката“, започна коментара си Костов.

„Ще направя лек анализ за играта. Започнахме много добре, бяхме амбицирани да спечелим, трябва да отдадем заслуженото на футболистите. Първите 15 минути създадохме доста ситуации. Не можахме да отбележим. От там претенциите ми към моя отбор са сериозни. Няма как сега да ги разказвам, но не трябваше да се подвеждаме по темпото на противника. Бързахме във всяка една атака и се получи доста брак.

Може би сковаността между 15-ата минута и червения картон даде отражение върху всички играчи. Това промени психологията на мача. Като си казахме нещата на полувремето, имаше промяна, но червеният картон наруши баланса“, продължи специалистът.

„Може би имаше затормозеност във футболистите. Видях скованост. Амбицията понякога изиграва лоша шега. Позитивно е, че се борихме до края за победа, но по по-примитивния начин. Пак имаше напрежение, което се създаде около наказателното поле и противниковата врата. Съжалявам много, но оправдавам играчите“, подчерта той.

„Най-добре е да не даваме индивидуални оценки. Като цяло нямам претенции към нашия отбор. Естествено, че ще е трудно с наказаните (за следващия мач с Етър). Имаме недостиг на футболисти особено с отсъствието на Патрик-Габриел Галчев, Карлос Охене, Рикардиньо. Това са трима основни играчи, тревожни са първите ми мисли в главата“, каза още Костов.