Разпродажбата на звездите на Левски по всяка вероятност ще продължи и през лятото. В клуба  е пристигнала оферта за най-добрия защитник в Първа лига за 2023 година Хосе Кордоба.

Тя е на стойност 3 млн. евро, пише „Gong.bg“. 22-годишният панамец почти сигурно ще бъде продаден през лятото, тъй като интересът към него е огромен.

Наскоро Кордоба смени агентите си и подписа с агенцията TTMA, която има сериозни позиции в Западна Европа.

Много е вероятно от Левски да изчакат участието на защитника с националния отбор на Панама на Копа Америка през лятото и едва тогава да го продадат, тъй като при добро представяне може да вдигне още цената си. За подобен ход от страна на ръководството говори и отказ на малко над 2 млн. евро за бранителя от шотландски гранд.

Хосе Кордоба беше един от първите трансфери на Станимир Стоилов след завръщането му на "Герена". Опитният специалист го взе от Етър, където не беше твърд титуляр. Мъри и неговият екип развиха качествата на защитника, като бързо го превърнаха в национал на родината си и в един от най-конвертируемите играчи в отбора.

През лятото на 2022 година Левски откупи правата на Кордоба от Индепендиенте де ла Хорера за скромна сума, като панамският клуб запази процент при следващ трансфер на футболиста.

Защитникът има 85 мача за "сините" във всички турнири, в които се е отчел с четири асистенции.