ЦСКА триумфира във Вечното дерби, побеждавайки с 2:0 Левски на Националния стадион „Васил Левски“. По този начин футболистите в „червено“ отговориха до известна степен на критиките към тях и се извиниха и на феновете си за домакинския провал срещу Локомотив Пловдив броени дни по-рано.

Здравко Желязков от дует „Ритон“ се съгласи да даде интервю пред Gol.bg, в което изрази мнението си за успеха на отбора на сърцето си в дербито между „червените“ и „сините“. Емблематичният фен на ЦСКА коментира и шансовете на армейците да спечелят шампионската титла или поне Купата на България.

Ето какво заяви Здравко от „Ритон“ пред медията ни:

- Г-н Желязков, вашият любим отбор ЦСКА спечели Вечното дерби с Левски. Какъв е коментарът Ви за случилото се на Националния стадион „Васил Левски“ и какви чувства бушуват във Вас като фен на „червените“?

- Радвам се, че победихме. Естествено, че спечелихме заслужено. Левски бяха с 3 класи под нашия отбор. Просто Левски е много слаб в момента. „Сините“ не показаха нищо, а ЦСКА не демонстрира нищо повече от това, което си може, но бяха много нахъсани. Демонстрираха необходимия цесекарски дух. Отдавна не ги бях виждал да играят така, но от спортно-техническа гледна точка не показаха нещо повече от потенциала, с който разполагат.

- Отърваха ли се Левски от разгром и провали ли ги младият вратар Иван Андонов, който дебютира, или той ги спаси?

- Левски се отърваха от разгром, защото реалният резултат е някъде над 4:0 за ЦСКА. Отборът ни имаше поне 5 чисти голови положения. Само 3-4 пъти наши футболисти излизаха сами срещу вратаря им. Тяхното младо вратарче ги спаси абсолютно. Слушах техния треньор Николай Костов, който каза, че ако не бил първият гол, нямало да се стигне до подобно развитие. Какъв първи гол, какъв втори гол?! През второто полувреме Левски ходеха като баби по терена. Имам чувството, че футболистите на Левски не искаха победата, устройваше ги по-малка загуба, да се спасят от разгром или най-много равен. Сякаш бяха излезли с такава нагласа, но мен не ме интересува Левски. Важното е, че ги победихме.

- Успехът в дербито ще промени изобщо нагласите на феновете на ЦСКА към треньора Нестор Ел Маестро според Вас?

- Не мисля, че ще случи. Заслугата е изцяло на футболистите. Нямаше някакви промени в тактически план. Просто играчите демонстрираха индивидуалната си класа, а и бяха много надъхани, което вече споменах. Жалкото е, че не играят българчета.

- Има ли още шансове за ЦСКА да спечели титлата или всичко вече приключи?

- Според мен ЦСКА няма никакви шансове за шампионската титла с тази игра. Това е положението.

- Ще завоюват ли поне утешителната награда – Купата на България, макар че на финала е възможно да се изправят срещу Лудогорец?

- Няма толкова голямо значение дали ще успеят да я вземат. По-важно е да се стегнат и да направят един сериозен отбор за следващия сезон. Да не говоря и аз за треньори, но с този треньор няма да се получи в никакъв случай. Това е моето мнение. Аз поддържам феновете на ЦСКА и съм фен на отбора.

Не съм някакъв специалист по футбол. Аз съм просто един фен. Чета и се информирам за всичко, което пишат привържениците на ЦСКА. Следя всичко в социалните медии. Общо взето споделям мнението на огромната част от фенската маса, че има нещо гнило в управлението на клуба.

Автор: Илиян Радков, Gol.bg