Треньорът на Левски Николай Костов отрече информациите да е имали скандали по време на почивката на Вечното дерби с ЦСКА, загубено с 1:3.

"Засегна ме изтичането на някаква информация, което е внушение на левскарската общественост, че Костов и някои от футболистите са имали пререкания на полувремето срещу ЦСКА. За това сядам за да опровергая тази неистина.Другото, което изключително много ме афектира е, че се иронизира играта на Левски. Иронията е "романтичната игра на Левски". За романтичната игра е моя идея и при първите разговори със Сираков го попитах дали знае с какъв футбол се занимавам аз".

"Искам-не искам трябва да се върна назад към първите ми месеци. В първите пет месеца работих с един отбор, а през вторите пет с друг. Няма от какво да се гордея от тези 10 месеца, но не се срамуваме, тъй като вие сами проследихте в периода, в който работихме заедно, че не всичко беше толкова лошо, колкото излиза в обществеността като внушения. В моменти, в които изпитвахме някакви затруднения веднага настъпваше някаква атака, която естествено повлия на психиката на футболистите и на всички, които се занимаваме с играта на отбора", каза Костов.

"Цялото усилие е върху играта. Според мен тази игра завишава интелекта на всички наши играчи. Например - Кордоба, който дава начало на нашите атаки, извръшва 110-115 тактически действия на мач. Не можем да сравняваме го сравняваме с преди, когато имаше по 65-70 действия. Не търсете там, където не е причината. Причината е в баланса. Така се развиха нещата на дербито. До 25-ата минута бяхме с по-добра игра, с по-добра статистика от ЦСКА. Така се случи. Няма как да отхвърлим нашия футбол", добави Костов.

"Очаквах да се провалим с някои неща. Аз преследвам играта. Аз исках тази игра да бъде фундамент за успехите - не да ритаме, да бягаме, да скачаме - да играем само за резултата. Тук говорим за красиви изпълнение. Има и тежки резултати - 1:0 с тежка игра. И ние сме имали такива", обясни той.

"Дисбалансът е общо понятие. Той е следствие и на много контузии в моменти, в които имахме нужда от тези футболисти. Имаме и нови попълнения, които се адаптират към нашия футбол. Времето е в полза на обиграването на нашия отбор", завърши Костов.

Снимка: Lap.bg