Николай Костов ще е треньор на Левски поне още 4-5 дни, след което ще се реши бъдещето му. Това заяви той на извънредната пресконференция.

"Дали сме си време със Сираков. Не съм освободен. Не става така - треньорът си тръгва и всичко наново. Защитавам интересите на хората, с които работя. Сигурен съм, че всички те вярват в мен. Винаги съм имал разбирателство с Наско Сираков. Той е много опитен и вижда по-далеч от другите. Доста години е управлявал футболния отбор. Не може плакатът "Сираков вън" да е на стадиона цяла година. Не го разбирам това нещо".

Относно бъдещето си, той каза: "Създадени са ни перфектни условия за работа. Каквото сме поискали, ръководството това ни е дало. Времето, което сме си дали, е до празниците, следващите 4-5 дни. Не искам да ангажирам Сираков, който е в чужбина със семейството си. Той заслужава почивка. След това ще направим по-реална преценка на нещата, по-истински разговор. Искам да присъства не само Сираков, но и всички ръководители. Сега ще тренираме отбора. Трябва да изчакате за моята оставка". 

Костов говори и за предишното си тръгване от Левски. "Предния път си тръгнах без пресконференция. Тогава бяха други хора, друга обстановка. Сега погасихме прословутите задължения към НАП. Това е успех на Сираков, на Боримиров, на Йовов, на техните усилия. Ние нямаме претенции, каквото сме поискали - това са ни дали", добави той. 

Снимка: Lap.bg