Сблъсъкът на лузърите! По този начин може да определим днешният двубой между Локомотив Пловдив и Левски. Мачът на „Лаута“, който ще стартира в 20:15 часа, не носи никаква интрига за двата тима, след като Ботев Пловдив триумфира с Купата на България и се оказа, че за черно-бели и сини няма да има излаз в Европа.

Докато при смърфовете, където треньорът Александър Томаш трябваше през пролетта да се справя без голяма част от основните си футболисти, които изнесоха отлични игри в първия полусезон, може да се отбележи, че оставането в първата шестица е добро постижение, то за Левски и Николай Костов се определя като катастрофа надвзимането на квота за евротурнирите, но каквото си посееш, това и ще пожънеш. Сините бяха трагични в най-важните си мачове през сезона – записаха катастрофални загуби от преките си конкуренти – Лудогорец, Черно море и ЦСКА, и логично останаха зад борда. Левски загуби с 1:5 от разградчани, бе бит два пъти за 20 дни от червените, записа безлично 1:3 от моряците на „Тича“.

Загубите и изоставането в класирането се трупаха, за да дойде 15 май, когато окончателно стана ясно – няма титла, няма купа, няма и Европа. Всичко започна с големи обещания и амбиции за титла и kупа, а завърши с фиаско и място извън евротурнирите. Дори наскоро мажоритарният собственик Наско Сираков заяви, че е оптимист за място в континенталните надпревари, но и това се оказа неизпълнено. Да му мисли следващият треньор Станислав Генчев, който може да бъде подкрепен на „Герена“ и от Дарко Тасевски, който да стане част от щаба му.

Но до края на сезона остават два двубоя, а днес предстои единият, който ще бъде изигран за здраве от футболистите на Локомотив Пловдив и Левски. Феновете отново ще подкрепят отборите си, но настроението ще е минорно и вече ръководителите на двата клуба е крайно време да се замислят за пътя на тези славни тимове./Тема спорт

Снимка: Lap.bg