Новият треньор на Левски Станислав Генчев даде първото си интервю като наставник на „сините“. Младият специалист разкри как се стигна до назначаването му на горещия стол на „Герена“. Той сподели и плановете за лятната подготовка на отбора.

"Благодаря за топлото посрещане. Мога да кажа, че съм много щастлив да подпиша с най-обичания български отбор. Бил съм част от Левски като футболист, а сега заставам и като треньор. Това е голямо предизвикателство и аз и моят екип ще работим денонощно, за да успее Левски. Моят екип ще бъде първи помощник Живко Миланов, Дарко Тасевски, кондционен треньор Пепи Пеев и треньор на вратарите Данчо Господинов", започна Генчев пред клубната телевизия на Левски.

"Ако не сме убедени, че ще успеем, нямаше да приемем това предизвикателство. Искаме да помогнем на Левски да се развие като игра, да постига добри резултати. Всички сме били част от Левски като футболисти и знаем какво означава този отбор, как феновете преживяват мачовете на тима. По принцип на Левски не се отказва, но аз исках нещата да се случат по моя начин. Треньорската професия е доста отговорна, съдбите и настроението на доста хора зависят от резултатите и играта на Левски. За да имам предпоставки за успехи, исках много неща да се случат по моя начин. От ръководството на Левски откликнаха на моите желания и от днес започваме работа, за да бъде тимът окомплектован", продължи той.

"Планът за подготовка е готов. На 12 юни стартираме подготовка. Засега имаме 5 контроли, може да станат и 6, зависи от процеса на селекция и как протича подготовката. Една контрола я оставяме плаваща. Не са ясни всички съперници. На 16-и вечерта ще бъдем в Правец до 29-и. Тогава ще имаме контрола в София и с този мач ще приключи лагерът.

Не мога да кажа, че ще правя някакви генерални промени. Всеки треньор има своя философия, свой стил. Има много хубави неща, които на мен ми харесваха и искам да запазя, както и други, които искам да променя. Всичко зависи от това как футболистите разбират моите идеи и ги оползотворяват на терена. Левски винаги се бори за шампион и Купа на България и трябва да играе привлекателен футбол. Не е нужно да се поставят цели дори.

За мен е чест и удоволствие да застана начело на Левски. Сигурен съм, че феновете ще подкрепят отбора, както са го правили досега в най-тежките моменти. Подкрепата винаги е най-важна за футболисти и треньори. Те са нашият 12-и играч, без който не можем", каза още Генчев.