ЦСКА - Берое, среща от 8 кръг на Първа лига, стадион "Българска армия", 19.00 часа, пряко в Gol.bg, съдия Станислав Ставров.

Вероятни състави:

ЦСКА: Китанов; Манолев, Чорбаджийски, Дюлгеров, Недялков; Пинто; Виана, Педро, Симао, Арсенио; Кулма

Берое: Макенджиев; В. Василев, Миланов, Иванов, Зехиров; Том, Като; Милисавлевич, Божилов, Василев; Манга

Последните 10 срещи на ЦСКА във всички турнири: Общо 5 победи, 2 равенства и 3 загуби. От тях 4 победи и 1 равенство в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на Берое във всички турнири: Общо 5 победи, 2 равенства и 3 загуби. От тях 3 победи и 3 загуби в последните 6 гостувания.

В последните 10 директни срещи домакините имат 6 победи, гостите имат 1 победа и 3 пъти са завършили наравно. На домашния терен на ЦСКА София имат изиграни 5 срещи, като домакините имат 3 победи, гостите имат 1 победа и 1 път са завършили наравно.

ПРОГНОЗА: ЦСКА ще играе само и единствено за победата, след като през седмицата се издъни свирепо срещу Локо София за Купата на България.

При загуба или равенство ще настъпят нови сътресения на "Армията", който могат да доведат и до ново треньорско уволнение. Едуард Йорданеску е поставен под огромно напрежение след слабите резултати и най-вече позорното отпадане от Локомотив (София) за Купата на България.

Румънският специалист призова феновете за търпение, но едва ли ще получи вот на доверие от ръководството, ако отборът не спечели днешното домакинство на Берое.

Двата отбора се намират в сходни и никак незадоволителни ситуации, след като допуснаха грандиозни издънки в турнира за Купата, който беше една чудесна алтернатива за така мечтания евроизлаз. ЦСКА и Берое имат еднакъв актив до момента, но заралии са с мач по-малко.

Те са отборът с най-малко допуснати голове от началото на сезона (2), но пък "червените" спечелиха и 4-те си двубоя на "Българска армия" и ще искат да запазят перфектния си актив у дома.

Двубоят между ЦСКА-София и старозагорци обещава да е крайно любопитен и по друга линия – един срещу друг застават най-безкомпромисния (наред с Лудогорец) домакин и втората най-добра защита в елита.

Капитанът на армейците Борис Галчев отново беше оставен извън групата за двубоя, а колумбиецът Густаво Кулма ще води атаката на тима вместо сънародника си Вилмар Джордан, който е далеч от най-добрата си форма. Прогнозите са за здрав футбол, малко голове и в крайна сметка победа за ЦСКА.

Резултат: ЦСКА - Берое 1:0