Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев направи любопитен коментар преди предстоящото дерби с Лудогорец за първенство. Срещата е утре в Разград, а разликата между двата отбора е само три точки в полза на Лудогорец.

ЦСКА успя да тресне преди дни "зелените", след като ги отстрани в турнира за купата на България. Пенев коментира и назначението на съдията Драгомир Драганов.

"Отборът изглежда добре в момента, тренираме и се готвим за утрешния двубой така, както трябва да бъде. Всички играчи са на добро ниво, имат добри качества. Просто се различават по това как изпълняват функциите на един или друг пост, когато ги преместим. Като цяло гледам да няма дисбаланс в отбора, защото това е важно. Трябва да има вътрешно спокойствие, увереност, за да играят много добре мачовете", заяви Пенев.

"Мачът за Купата мина. Доволни сме, играхме много силно и постигнахме целта. Той вече остава в историята и от две предстоящи срещи с Лудогорец остава да се изиграе един. Това вече е плейоф срещу основния ни конкурент, така че абсолютно всичко е реално. Целта не се променя. Онзи ден казах - от двата мача най-важен беше първият. Сега него го няма, така че остава следващият, който не е по-маловажен мач за нас".

"Нека спорът между отборите се реши на терена и между футболистите, а също и треньорските щабове, които са отстрани. А не, отново казвам и повтарям, основни действащи лица, които да искат да са главни герои, да избиват комплекси, да бъдат съдийската четворка".

"Не знам доколко е редно и логично четвъртият съдия (бел. ред. Драгомир Драганов) след три дена да ти свири мач. Ако беше нещо помощник, делегат евентуално. Ако имаме още 4-5 мача в региона, може би двамата странични също ще ни бъдат главни. Това може би са някакви неща, които не познавам в Правилника. За мен не е нормално".

"Говорим за негативно явление. Тази цялата история, българският футбол, тази футболна централа, съдиите - всичко това ми прилича, някои да не се обидят, на една механа с оркестър. Идваш, поръчваш си една специална, специална музика и тя започва да се свири. Това е едно нарочно съдийство, което се случи в сряда".

"В никакъв случай не мога да оправдая това, което се случи, или пък да бъда спокоен преди следващия мач. Кой поръчва музиката ли? О, не знам. Не знам. Не съм клиент на тази механа. С коментара, който правя, се опитвам да избегна подобен род съдийство. Това не е нормално", добави Пенев.