Галерия

Един от кандидатите за проектант на "Армията" е фирмата Design Initiatives. Тя е създадена от архитект Владо Вълков, който има близо 20 години опит в сферата, пише "Тема спорт".


Любопитно е да се отбележи, че неговата компания е основана в Лос Анджелис, а има офис и в Дубай. Част от образованието на Вълков е именно в калифорнийския мегаполис и точно по тази причина създава фирмата си там. Design Initiatives съществува от 2009 г. Сред проектираните от Вълков сгради попадат основно музеи, галерии и болници.

Интересно е да се отбележи, че концепцията за "Армията" е публикувана в неговия сайт отдавна. Датата на проекта е още от юни 2011 г. Актуалната му разработката обаче е осъвременена. Описанието на стадиона гласи: "Този проект е с идеята да отговаря на Категория 4 от критериите на УЕФА. Включва козирка изцяло над съществуващите места. Покривът може да бъде реализиран с метална конструкция или прозиращи подсилени мембрани".

Основен проектант е именно архитект Вълков. Най-голямото отличие в неговата кариера става факт през 2012 г. Тогава той е избран за един от 40-те най-обещаващи архитекти до 40-годишна възраст в Европа.