Силният човек в треньорския щаб на ЦСКА Люпко Петрович говори пред "Тема спорт" по повод старта на лятната подготовка. Сърбинът отдели няколко минути, след като отборът пристигна в Тетевен, където ще се проведе първият лагер.

Петрович посочи накратко целите пред отбора. Люпко не говори на пресконференцията на "Армията" в неделя. Преди нейното начало Петрович беше представен заедно с целия щаб, но впоследствие напусна залата, а пред медиите останаха единствено Добри Митов и Пламен Марков.

"До два-три дни би трябвало целият състав да е окомплектован и всички футболисти с договори да са на линия в Тетевен. Засега други нови освен обявените няма. Но ще имаме още попълнения, това е ясно. Трябва малко търпение".

"Хубавото е, че всички налични играчи са здрави. Посрещна ни дъжд, да се надяваме, че ще ни върви по вода. Искам да се запозная с формата на новите попълнения, тепърва ще ги видя как са. Целите са ясни. Подготвяме се да сме по-добри от миналия сезон. Завършихме втори, значи сега трябва да финишираме първи. Другата цел е да минем поне два-три кръга в Лига Европа. Така ще е още no-хубаво. Но там трябва и малко късмет да имаме с жребия", заяви Петрович.

Люпко пое ЦСКА заедно с Добри Митов и другия консултант Димитър Пенев на 3 май. Триумвиратът бе временно решение след изненадващото напускане на Любо Пенев. Под ръководството на тримата армейците записаха 4 победи и домакинско нулево равенство с Лудогорец.

По време на паузата червените преговаряха със Стамен Белчев за негово завръщане. Идеята бе хасковлията да е лице на щаба, но в Лига Европа отборът на практика щеше да е воден от Люпко Петрович. Белчев обаче отказа.