Новият нападател на ЦСКА Тони Уот знае добре как да оцелява в много изискваща обстановка, като тази на "Българска армия". Самороден талант, който до 16 години играе футбол единствено за удоволствие.

25-годишният шотландец беше едно от имената, които украсиха лятната селекция на „червените”, като още в началото на престоя си трябваше да се справя с известен брой критики. Напоследък нападателят загатна, че може да бъде важна фигура в атаката на ЦСКА, за който вярва, че е също толкова изискващо да играеш, колкото е било и за Селтик.

„Момент, който никога няма да забравя. Чувството, което изпитах, когато за първи път стъпих на терена с екипа на Селтик… Спомням си тунела, привържениците… За това мечтаех като дете. Имах възходи и спадове. Преживях тежка контузия, а сега играя в много голям отбор, затова съм много щастлив”, коментира Уот.

„Беше изключително трудно, имах късмет да вкарам онзи гол срещу Барселона. За мен е най-хубавото чувство, защото останах в историята на отбора, който обичам. Сега обаче мисля за бъдещето, а това остава в миналото. Единственото, което има значение, е да бележа за ЦСКА. Трябва да свърша работата си, а това е да отбележа колкото се може повече голове за ЦСКА.”

„Не играх много по време на предсезонната подготовка. Затова първите ми няколко официални мача за „червените” бяха своеобразен тест на тялото ми за сезона. Опитвам винаги да давам всичко, което имам, но просто не бях достатъчно готов. Сблъсъкът срещу Арда беше още една крачка напред за мен. Той ще ми даде увереност от физическа гледна точка. Оттук нататък най-важното е да играя в максимален брой минути.”

„Конкуренцията в атака е голяма. Али Соу е страхотен нападател. Знам, че трябва да бъда търпелив. Ако сме заедно на терена или бъда предпочетен пред него, ще направя всичко възможно, за да помогна на отбора. Мога да играя на всяка от трите позиции в нападение. Най-трудно ми е може би отдясно, но ето че играх там срещу Арда и успях да отбележа и да направя асистенция. Али Соу, Евандро и Соломон-Отабор са чудесни футболисти, така че треньорът ни има опции. Виждам във всеки един от тях не съперник за титулярното място, а съотборник, с който си помагаме. Ако може всички да сме едновременно на терена, ще е най-добре.”

„Един милион процента сигурно е, че най-трудно ще ми бъде да свикна с горещината в София. Това ще ми помогне в дългосрочен план да стигна до фитнес ниво, на което не съм бил никога преди. Тренирам много сериозно и когато получа шанс, трябва да го оправдавам. Изключително изискващо е да бъдеш футболист на ЦСКА. За да бъдеш на върха обаче, трябва да се справяш с очакванията и изискванията. Въпреки че не започнахме сезона по най-добрия начин, имаме играчите, които да оправят нещата. Всеки един от 24-мата в отбора може да отговори на изискванията и да се справи. Очаквам да постигнем целите си.”

„Единственият отбор, който ме интересува, е ЦСКА. Само той има значение. Каквото и да направят съперниците ни за титлата, ние трябва да сме по-добри от тях. А когато дойде време за сблъсъците срещу тях, трябва да ги победим. За мен най-важното е да радваме „червената” част от България, да вземем максимален брой точки и да стигнем възможно най-далеч в посоката, в която сме се запътили", споделя още Уот.

„Искам да вкарам възможно най-голям брой голове и асистенции. Не искам да посочвам точен брой, а просто да са много. Ако се дава точка за гол или асистенция, то искам да постигна поне 15-16 точки", каза нападателят.

„Европейските мачове пред тази публика бяха нещо невероятно. Съпругата ми дори каза, че никога не е виждала нещо подобно. Тя също беше много развълнувана да дойдем тук. В първия мач срещу Зоря тя знаеше, че няма да играя, но въпреки това поиска да бъде на стадиона и да усети атмосферата. Трябва да успеем заради тези невероятни фенове”, завърши Тони Уот.