Дунав - ЦСКА, среща от Първа лига на България, стадион "Градски" в Русе, начало 18.00 часа.

Последните 10 срещи на Дунав във всички турнири: Общо 4 победи, 1 равенство и 5 загуби. От тях 2 победи, 1 равенство и 2 загуби в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на ЦСКА във всички турнири: Общо 4 победи, 3 равенства и 3 загуби. От тях 1 победа, 2 равенства и 2 загуби в последните 5 гостувания.

В последните 8 директни срещи домакините имат 2 победи, гостите имат 6 победи и нямат равен мач. На домашния терен на Дунав Русе имат изиграни 4 срещи, като домакините имат 2 победи, гостите имат 2 победи и нямат равен мач.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

Вероятни състави:

Дунав Русе: Макенджиев, Инкоом, Ковачев, Николов, Исаевски, Милчев, Димов, Христов, Аясс, Лазаров, Ахмедов.

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Занев, Албентоса, Турицов, Малинов, Бикел, Евандро, Тиаго, Кери, Уот.

ПРОГНОЗА: Изключително важен мач и за двата отбора. ЦСКА се нуждае от трите точки, които да го задържат до първите места в класирането, а домакините имат силна нужда от победа над водещ отбор, която да му даде увереност в битката за оцеляване.

Водещите световни букмейкъри дават изцяло предимство за "армейците", които навлизат във форма и пред последните седмици бележат възходящо развитие в играта и резултатите си. Трябва да се отбележи, че се очаква изключително топло и горещо време в Русе, което допълнително ще затрудни двата отбора.

Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович няма сериозни проблеми около състава си и отново ще заложи на обичайните заподозряни в стартовия си тим. През седмицата ЦСКА направи изходящи и входящ трансфер, но това едва ли ще окаже сериозно въздействие в играта на червените.

Петрович залага на опростен футбол, който се базира на здрава защита, многоходови разигравания и максимално възползване от головите възможности. От своя страна Дунав не трябва да се подценява. Този тим може да изненада всеки и то в Русе.

Домакините обаче се отличават със слаба защита, която често се пропуква и допуска леки голове. Балансът от последните четири срещи между двата отбора е изцяло в полза на ЦСКА, като русенци са допуснали 10 гола и не са отбелязали нито един. Прогнозираме трудна победа за гостите.

Резултат: Дунав - ЦСКА 1:2