Солена глоба отнесе ЦСКА след дербито с Левски (2:2). "Червените" ще трябва да пратят общо 8000 лв., реши Дисциплинарната комисия на БФС. 

Половината от тях са за поведението на Люпко Петрович - 2000 лв. за червения картон, който му вдигна рефера Георги Кабаков в края на мача и още толкова за даденото от него интервю пред тв камери след мача. 

Според наредбата на БФС той няма право да говори, след като е изгонен. Люпко Петрович получи и наказание от 1 мач, което означава, че той няма да води отбора в следващия двубой, в който "червените" гостуват на Ботев в Пловдив.

Още 4 000 лева ще плати ЦСКА за поведението на феновете - за хвърлени бомбички и предмети, както и за обидни и нецензурни скандирания. 

Левски се отърва далеч по-леко, ще трябва да внесе 3800 лв в касата на футболния съюз заради изцепки на феновете си, както и да възстанови щетите нанесени от тях на Националния стадион.

Далеч по-тежко наказание отнесе Ботев след битката в Пловдив с Локо. "Жълто-черните" са глобени с 6300 лв., докато "сърфовете" трябва да платят 4300 лв.